Arama sonuçları

Bakan Kasapoğlu: Türkiye'nin öğrenci yurtları dünyanın hiçbir ülkesinde yok

Bakan Kasapoğlu: Türkiye'nin öğrenci yurtları dünyanın hiçbir ülkesinde yok

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Kırklareli programı kapsamında Halk Eğitim Merkezi'nde Sivil Toplum Kuruluşları temsilcileri ile bir araya geldi. Kasapoğlu, Kırklareli ile duygu bağlarının yüksek olduğunu anlatan Kasapoğlu, özellikle Pınarhisar ilçesinin AK Parti'nin kuruluş sürecinde önemli bir yerinin olduğunu kaydetti.

"HİÇBİR GÜÇ AZİZ MİLLETİN YAKTIĞI O IŞIĞI SÖNDÜRMEYE YETMEDİ"

Türkiye'nin son 20 yılda birçok badire atlattığının altını çizen Bakan Kasapoğlu, tüm dünyanın kilitlendiği, büyük bir karamsarlığa sürüklendiği bir dönemde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın girişimiyle tahıl koridorunun açıldığını hatırlattı. Kasapoğlu, Türkiye'nin artık tüm dünyada sözü geçen bir dünya ülkesi olduğunu vurguladı.

"TALEP EDEN, İSTEYEN HER ÖĞRENCİMİZİ YURTLARIMIZA YERLEŞTİRDİK"

Kasapoğlu, Türkiye'deki öğrenci yurtlarının dünyanın hiçbir ülkesinde olmadığını dile getirdi.

Talep edenlerin tamamına yakının yurtlara yerleştirildiğini anlatan Kasapoğlu, konuşmasına şöyle devam etti:

"Talep eden, isteyen her öğrencimizi yurtlarımıza yerleştirdik, 100 kişiden 97'si yurtlarda. Dedik ya ilk başta 'bu çatının altında olmak isteyen herkesi bu kapıları sonuna kadar açarak, tüm imkanları seferber ederek yurtlarımıza alacağız', hamdolsun bunu başardık. İşte diyoruz ya genç odaklı siyaset, üretken siyaset, hizmet odaklı siyaset, işte 21 yılda gelinen netice hamdolsun, gençlerini sadece lafla, gençlerini sadece bir takım kuru söylemlerle değil, onlara hizmet ederek, onlar için kapıları ardına kadar açarak ortaya konan hizmet anlayışıyla gerçekleşiyor. İşte Kırklareli'nde 500 yurt kapasitesinden 17 kat artırarak 8 binden fazla bir kapasiteye ulaştık. Hamdolsun bundan sonra da bir yandan yeni projelerimiz devam ediyor. Hiçbir zaman durmayacağız."

"500 BİNDEN FAZLA ÖĞRENCİ 1 MİLYONDAN FAZLA GENÇ KREDİDEN VE BURSLARDAN FAYDALANIYOR"

Kredi ve burs uygulamaları hakkında bilgi veren Kasapoğlu, Türkiye'de 500 binden fazla öğrenci ile 1 milyondan fazla gencin kredi ve burslardan faydalandığını anlattı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın müjdesiyle gençlerin artık aldıkları kredileri, aynen aldıkları gibi ödeyeceklerinin altını çizen Kasapoğlu, şöyle dedi: "1961 yılından beri yüksek öğretim kanununda olan enflasyon farkını da dün nasıl harçları tarihe gömdüysek kredi borçlarındaki enflasyon farkını da AK Parti olarak sayın Cumhurbaşkanı'mızın genç odaklı siyasetiyle tarihe gömdük. Hayırlı uğurlu olsun."

04-11-2022


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş