Arama sonuçları

Bakan Koca: Okullarda rastgele taramalar devam edecek

Bakan Koca: Okullarda rastgele taramalar devam edecek

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, uzmanlık öğrencileri için mülakat yapmadan sadece KPSS sınavı sonuçlarına göre yerleştirme yapacaklarını söyledi.

Uzmanlık asistanlarının çalışma koşulları ile ilgili başlattıkları çalışmanın yanında eğitimlerini de düzenleyen yeni ve geniş kapsamlı çalışmalar yaptıklarını kaydeden Koca, şöyle devam etti:

ÇOĞULCU BİR YAKLAŞIM

"Konuyu tüm yönleri ile ele alıyoruz. Tüm tarafların fikrine, tecrübesine ve görüşüne müracaat edeceğiz. Çoğulcu bir yaklaşımla ele alınacak her konuda ortak akla katkı sunacak her katkıyı son derece değerli görüyorum. Daha iyi eğitim alan ve daha iyi koşullarda çalışan uzmanlık öğrencilerinin, gelişmişlik seviyemizin önemli ölçülerinden biri olacağını düşünüyorum.

Sağlık çalışanlarından oluşan bu büyük aileye yeni üyelerin katılacağı müjdesini daha önce vermiştim. Bu konuda da çok yakında güzel haberleri öğrenmiş olacaksınız. Heyecanla aramıza katılmayı bekleyen genç kardeşlerim, beklediğiniz günün yaklaştığını ifade etmek isterim. Mülakat yapmadan sadece KPSS sınavı sonuçlarına göre yerleştirme yapacağız."

"RASTGELE TARAMALAR DEVAM EDECEK"

Okullarda salgına yönelik rastgele taramaların durumunun da değerlendirildiğini belirten Koca, şunları kaydetti:

"Milli Eğitim Bakanlığı'mızla iş birliği içinde taramaların devam ettirilmesi salgının seyri açısından önemli bir gösterge olarak görülmüştür. Mevcut aşılama durumu da değerlendirilmiştir. 1 doz aşılı olanların tüm nüfusa oranı yüzde 67, 2 doz aşılı olanların oranı ise yüzde 59'dur. Toplumsal bağışıklığı sağlayabilmek için bu oranın yüzde 70'in üzerine çıkarılması gerekmektedir. Salgın sona ermeden ve toplumsal bağışıklık elde edilmeden tedbirlerden vazgeçilmemeli."

04-11-2021


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş