Arama sonuçları

Bakan Koca: Okulların açılmasını salgının seyri belirler

Bakan Koca: Okulların açılmasını salgının seyri belirler

Bakan Koca: Okulların açılmasını salgının seyri belirler. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Sağlık Bakanlığı Bilkent Yerleşkesi'nde, Koronavirüs Bilim Kurulu Toplantısı sonrasında düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulundu, basın mensuplarının sorularını yanıtladı. 

Koca, okulların açılmasıyla ilgili kaygıların bulunup bulunmadığına ilişkin soruya şu yanıtı verdi:

BAKAN KOCA: OKULLARIN AÇILMASINI SALGININ SEYRİ BELİRLER

"Okulların açılmasına daha zamanımız var. Bilim Kurulunda bu konu bugün için gündeme gelmemiş oldu. Bunu salgının seyri belirler. Önümüzdeki haftalar salgının seyrine göre okulların açılmasına yakın dönemde Bilim Kurulunda salgının, rakamların seyrine göre bu tartışılır. Alınması gereken öneri anlamında bir yaklaşım olursa zaten bunu da paylaşırız."

OKULLAR DİJİTAL EĞİTİME HAZIRLIK İÇİNDE

Koca, okulların her ihtimale karşı önümüzdeki dönemde dijital ortamda eğitimi yapmak noktasında hazırlık içinde olduklarına değindi.  Koca, "Bu sadece salgına yönelik değil genel anlamda söylüyorum" ifadesini kullandı. 

Koca, şu an bu konuyla ilgili herhangi bir gündemin olmadığını vurguladı. 

65 YAŞ ÜSTÜNE TEKRAR KISITLAMA MI GELİYOR?

 

Sağlık Bakanı Koca, 65 yaş üstü vatandaşların 10.00-20-00 saatleri arasındaki sokağa çıkma serbestisinin değişip değişmeyeceğine yönelik soruya karşılık, şu yanıtı verdi: "Bununla ilgili herhangi bir gündem olmadı ama şunu söyleyebilirim; Büyüklerimizle ilgili özellikle bu kısıtlamanın devam etmesi gerektiğini Bilim Kurulu öneri olarak söylüyor. Çünkü özellikle vefat edenlerin, yoğun bakım ve entübe olan hasta sayımızın yaş ortalamasının giderek arttığını görüyoruz."

Gençlerin bu virüsü kolay ve hatta belirtisiz taşıdığını ve bunun yaşlılar açısından daha büyük risk oluşturduğuna işaret eden Koca, bu nedenle de kısıtlamanın devamından yana olduklarını bildirdi.

DÜĞÜNLER NE OLACAK?

Koca, düğünlere ilişkin soruya karşılık da bununla ilgili yayımlanan genelgeyle düğünlerde takı takılmaması, sayının 4'te 1'e kadar düşürülmesi, oyun ve benzeri etkinliklerin yapılmaması gibi kuralların belirlendiğini anımsattı. 

Vatandaşların bu kurallar çerçevesinde düğünleri yapmasının önemine vurgu yapan Koca, şöyle dedi: "Çünkü en çok bulaşıcılığın bu tip bir araya gelmelerle olduğunu biliyoruz. Genelge, Bilim Kurulunun önerisi doğrultusunda kurallara uyarak düğün ve etkinlikleri yapmamız gerekiyor."

 

02-07-2020


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş