Arama sonuçları

Bakan Koca: Salgın yüzünden okullar kapanmayacak

Bakan Koca: Salgın yüzünden okullar kapanmayacak

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, yapılan taramalarda toplumdan farklı olarak okul dönemindeki çocuklarda oranın çok yüksek olmadığını söyledi. Koca, "Bunun bazı okullarda 1,1'den 5,9'a kadar değişen oranlarda olduğunu gördük. Tedirgin olunabilecek bir durumun olmadığını tekrar ifade etmek istiyorum" dedi.

Koca, Meclis'te gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Yerli Kovid-19 aşısı TURKOVAC çalışmalarında 3 bin gönüllüye ulaşılıp ulaşılmadığına dair soru üzerine Koca, aşının faz-3 çalışmasının, ayrıca Sinovac aşısı sonrası 3. doz rapel çalışması yapıldığını ve bunun için 3 bin gönüllüye ihtiyaç olduğunu söyledi. Koca, şöyle dedi:

GÖNÜLLÜ OLUN ÇAĞRISI YAPTI

"1000 kişiyi bugün itibarıyla geçmiş oldu. Vatandaşlarımızı özellikle gönüllü olmaya davet ediyorum. 41 merkezde bu çalışma yapılıyor. Kendi aşımız, kendi gücümüz. Herkesi bu anlamda gönüllü olmaya tekrar davet ediyorum."

TURKOVAC'ın acil kullanım onayı alabilecek seviyeye geldiğini söylediğinin hatırlatılması üzerine Koca, acil kullanım onayının seri üretim için gerektiğini vurguladı. Koca, acil kullanım onayı için de 3 bin gönüllüyle çalışma aşamasının bitmesi gerektiğini ifade ederek, "Ne kadar erken dönemde biterse acil kullanım onayıyla birlikte üretime geçmiş olacağız" dedi.

"TEDİRGİN OLUNACAK BİR DURUM YOK"

Koca'ya, okullarda rastgele PCR taraması yapıldığı hatırlatılarak, bu çalışmanın sonuçlarının çıkıp çıkmadığı da soruldu. Koca, sonuçların çıktığını, bu çalışmayı belli aralıklarla Milli Eğitim Bakanlığı ile tekrarlamak istediklerini söyledi. Koca, şöyle konuştu:

ÇOK YÜKSEK OLMADIĞINI GÖRDÜK

"Yapılan taramada toplumdan farklı olarak okul dönemindeki çocuklarda oranın çok yüksek olmadığını gördük. Bunun bazı okullarda 1,1'den 5,9'a kadar değişen oranlarda olduğunu gördük. Tedirgin olunabilecek bir durumun olmadığını tekrar ifade etmek istiyorum. Okulların pandemi sebebiyle kapalı olabilme ihtimalini artık vatandaşımız düşünmemeli, böyle bir soru da artık sorulmamalı. Yani salgın okulların kapanma sebebi olmayacak. Tedbirler devreye girebilir ama okulların kapanma durumu salgın nedeniyle olamaz. Bilim Kurulu'nun da böyle bir gündemi söz konusu değil."

03-11-2021


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş