Arama sonuçları

Bakan Koca: Yüz yüze eğitim konusunda sıkı takip yapılacak

Bakan Koca: Yüz yüze eğitim konusunda sıkı takip yapılacak

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ikinci parti aşıların güvenlik testleri tamamlandıktan sonra 65 yaş üstüne yapılmaya başlanacağını söyledi. Koca, yüz yüze eğitimin de sıkı takibinin yapılacağını belirtti.

Koca, Bilim Kurulu’nun haftalık toplantısını yaptığını hatırlattı. Koca, kurulun aşılama çalışmalarını ve hastalığın seyrini gözden geçirdiğini belirterek, “ Mutasyonlar ve vakaların yeniden artış trendine karşı dikkat edilecek hususlar gündemdeydi” dedi.

BAKAN KOCA: YÜZ YÜZE EĞİTİM KONUSUNDA SIKI TAKİP YAPILACAK

Koca, yüz yüze eğitime geçişe ilişkin de şu yorumu yaptı: "Hareketliliğin daha az olduğu köy okullarında 15 Şubat'tan itibaren yüz yüze eğitime başlanacak. Mart ayında ise ilkokullarımız, 8 ve 12'nci sınıflar ve özel eğitim okullarında salgının seyrine göre kontrollü ve seyreltilmiş şekilde eğitimin başlaması hedeflenmektedir. Sınırlı da olsa artan hareketlilikle beraber doğacak muhtemel risklere karşı sıkı bir takip yapılacaktır. Elde edilecek bulgular sonraki adımlarımızın belirleyicisi olacaktır. Biliyoruz, öğrencilerimiz okullarını, öğretmenlerimiz öğrencilerini özledi. Ailelerimizin bu husustaki endişelerinin farkındayız ancak salgının hızının artması ile kaybolabilecek hayatların telafisi mümkün değildir. Bunu gözeterek çok hassas bir denge içinde hareket etmemiz gerekmektedir."

65 YAŞ ÜSTÜNE AŞILAMA

Koca, ikinci parti aşıların güvenlik testleri tamamlandıktan sonra aşılama işleminin 65 yaş üstü ve aşama aşama 2. gruba dahil vatandaşlarla gerçekleştirileceğini söyledi. Koca sosyal medya hesabından yaptığı açıklamalarda şunları dile getirdi:

“Riskli mutasyonlar sınır tanımadan yayılıyor. Ülkemizdeki İngiltere mutasyonu 196 oldu. İki Güney Afrika, bir de Brezilya varyantı ile karşılaşıldı. Yeni mutasyonların görüldüğü ve vakaların yeniden artışa geçtiği bugünlerde tedbirlerden taviz vermeden mücadelemizi sürdüreceğiz. Yurt içinde kitlesel harekete yol açacak, bir araya gelmeleri, toplanmaları sağlayacak her türlü düzenlemeden kaçınmak zorundayız. Yükseköğretim kurumlarımızda yüz yüze eğitimin mevcut şartları dışında önemli bir hareketliliğe de sebep olabileceği unutulmamalıdır."

 

03-02-2021


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş