Arama sonuçları

Bakan Murat Kurum, Muğla'da gençlerle buluştu

Bakan Murat Kurum, Muğla'da gençlerle buluştu

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat KurumMuğla'daki ziyaretleri kapsamında Menteşe ilçesindeki Uluslararası Gençlik Merkezi'nde gençlerle bir araya geldi. Gençlerle sohbet eden Kurum, onlara daha iyi bir gelecek sunabilmek için mücadele verdiklerini söyledi.

Kurum, bakanlık olarak doğasıyla, havasıyla, ormanıyla, yeşil alanlarıyla gençlere daha iyi bir gelecek hazırlamak adına çalıştıklarını belirtti.

YENİ MİLLET BAHÇELERİ

Kurum, "Bu çerçevede Muğla'mızda 1 milyon metrekare yeni millet bahçelerini projelendiriyoruz. Okullarımızla, üniversitelerimizle sizlerin daha iyi eğitim alabilmenize imkan sağlayacak yatırımları yapıyoruz. Artık her ilimizde üniversitemiz var" dedi.

Çalışmalarını kimseyi ötekileştirmeden, kimseyi ayırt etmeden, kardeşlik ruhu içerisinde, mütevazi bir şekilde yürüttüklerini vurgulayan Kurum, gençler için tüm projeleri hayata geçirmeye gayret gösterdiklerini ifade etti.

KORUMA ALANLARI NEDİR?

Kurum, her türlü doğal kaynağa sahip çıkmak zorunda olduklarını anlatarak, şunları kaydetti:

"Türkiye yüzölçümünün yüzde 13,7’si korunan alan. Bunun miktarını da artıracağız. Hedefimiz ilk etapta yüzde 17'ye çıkarmak. Akabinde de daha da fazla bu alanları yükselteceğiz. Eminiz ki bizler bu projeleri yapıyoruz ama bizden sonraki neslimiz, sizler, çok daha iyisini, çok daha güzelini yapacaksınız. Bizden aldığınız bayrağı çok daha yukarıya taşıyacaksınız. Buna eminiz. Sizlere inanıyor, güveniyoruz. Sizlerin bizden bu noktada her türlü taleplerinize de destek olmaya gayret gösteriyoruz."

YENİ BİR DÖNEME GİRİLDİ

Dünyanın yeşil kalkınma sürecinde yeni bir döneme girdiğine işaret eden Kurum, şu ifadeleri kullandı:

"Döngüsel ekonomi dediğimiz bu ekonomiyi her alanda oturtmak zorundayız. Yenilenebilir enerji kaynaklarımızın sayısını ve miktarını artırmak zorundayız. Yeni yapacağımız inşaatlarda çevreye ve doğaya uyumlu, neredeyse sıfır enerjili bina konseptine geçiyoruz. Ulaşımda yürüyüş ve bisiklet yollarını artıracağız. Demir yolu ulaşımının miktarını artıracağız. Buna ilişkin hedeflerimizi ortaya koyduk. Sanayide döngüsel ekonomi dediğimiz projeyle kullandığımız tüm atıklardan geri dönüşümü kullanmak zorundayız. Kaynaklarımız sınırsız değil. Bu manada 2053'te, 2071'de her alanda kendimize yeten ülke olmak zorundayız. Rusya-Ukrayna krizi göstermiştir ki bugün tüm dünya bir enerji kriziyle karşı karşıya. Dolayısıyla biz enerji, sanayi, tarım, ulaşım, savunma gibi her alanda kendimize yetmek zorundayız. Kullanmayabilirsiniz ama bunlar en güçlü silahlarınız olacak. Gelişmekte olan bir ülkeyiz. Sanayi ve enerji yatırımlarına devam etmek zorundayız. Tüm dünyada bu süreci en iyi yöneten ülke olmak istiyoruz."

29-04-2022


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş