Arama sonuçları

Bakan Özer açıkladı: Maskeler ilk olarak okul öncesi eğitimde kaldırılacak

Bakan Özer açıkladı: Maskeler ilk olarak okul öncesi eğitimde kaldırılacak

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, meslek liselerinde yeni tip koronvirüse (Kovid-19) yönelik geliştirilen PCR yerine "hızlı antijen kiti" uygulaması için Sağlık Bakanlığı'ndan onay beklediklerini söyledi.

Antalya'nın Serik ilçesindeki Kadriye İlkokulu Kütüphanesi açılışına katılan Özer, AA muhabirinin sorusu üzerine, Milli Eğitim Bakanlığı meslek liselerinde yaklaşık 2 ay önce Kovid-19'a yönelik PCR testi yerine "hızlı antijen kiti" ürettiklerini belirtti.

MASKELİ EĞİTİM SON BULACAK

Kitin onayı için Sağlık Bakanlığı'na başvuruda bulunduklarını dile getiren Özer, şöyle dedi: "Onaylandığında okullarımızda öğrencilerimiz ve öğretmenlerimiz ile ilgili PCR zorunluluğunu ortadan kaldırıp çok rahat bir şekilde tükürük üzerinde 15 dakikada netice veren bir süreci başlatmış olacağız."

Özer, kitin kullanımı ile özellikle PCR testi yaptırmak istemeyen ya da sıkıntı yaşayan öğretmenler ve öğrenciler için büyük bir kolaylık sağlanacağını vurguladı. Özer, "Müthiş bir avantaj olacak. Çocuklarımızın burnuna herhangi bir aparat sokmadan tükürüğü üzerinden 15 dakikada neticelenecek bir tarama yapılma imkanı olacak" dedi.

Özer, bu sayede okullarda vaka yayılmalarının da önüne geçileceğini vurguladı.

Okullarda yüz yüze eğitimin 6 Eylül'de başladığını hatırlatan Özer, antijen kitinin kullanımı ile okullardaki güvenliğin daha güçlü olacağını ifade etti.

"İLK OLARAK OKUL ÖNCESİ EĞİTİMDE BAŞLAYACAK"

Onaylandıktan sonra uygulamanın ilk etapta okul öncesi eğitimdeki çocuklara yapılacağını dile getiren Özer, şöyle dedi: "Süreç başarılı bir şekilde sonuçlandığında okul öncesi eğitimdeki çocuklarımızda maskeyi yavaş yavaş tedrici bir şekilde kaldırma denemeleri için pilot uygulamalarına başlayacağız."

Dünya Sağlık Örgütü'nün 5 yaş altındaki çocuklar için maskeyi zorunlu tutmadığını ifade eden Özer, antijen kiti ile ilgili pilot uygulamaların sonuçlarına göre 3-4 yaşındaki çocuklarda maske kullanımını kaldırabileceklerini kaydetti.

Uygulamanın Sağlık Bakanlığı'ndan gelecek onaya göre başlayacağını belirten Özer, şunları söyledi:

PİLOT BÖLGELERDE BAŞLAYACAK

"Sağlık Bakanlığı antijen kiti uygulamasına onay vermediği müddetçe bizim bunu okullarda, insan üzerinde denememiz mümkün değil. Onay geldiği takdirde pilot bölgelerde, mümkün olduğu kadar fiziki altyapının, rehber öğretmenlerin, süreçleri takip edecek elemanlarımızın, insan kaynağının sıkıntılı olmadığı, rahat uygulayabileceğimiz yerlerde başlatacağız. Başarılı oldukça yaygınlaştıracağız."

Bakan Özer, 2022 yılı içinde Kovid-19'un tamamen gündemden çıkacağına, normal bir vaka olarak görülmeye başlanacağına inandıklarını sözlerine ekledi.

09-12-2021


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş