Arama sonuçları

Bakan Özer: Çözemeyeceğimiz sorun yoktur

Bakan Özer: Çözemeyeceğimiz sorun yoktur

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, Kırıkkale ziyareti kapsamında, Valiliğin kentteki bir düğün salonunda düzenlediği iftar programına katıldı. Özer, Kırıkkale'nin 2022 eğitim yatırımlarını 70 milyon liradan 370 milyon liraya çıkartma kararı aldıklarını dile getiroi. Özer, bu yatırımların içerisinde deprem nedeniyle güçlendirilecek "yık-yap" kapsamındaki okulların ve özel eğitim uygulama okullarının bulunduğunu belirtti.

Özer, "Yarın itibarıyla bu yatırımları Kırıkkale'ye göndereceğiz ve süreci hemen başlatacağız" dedi. Özer, Kırıkkale'nin Makine ve Kimya Endüstrisi AŞ ile savunma sanayi ve mesleki eğitimle ilgili devasa yatırımların bulunduğu bir il olduğunu ifade etti.

MESLEKİ EĞİTİMDE POTANSİYEL VAR

Özer, Kırıkkale'nin mesleki eğitimi geliştirmede büyük bir potansiyelinin bulunduğuna işaret ederek, iş gücü piyasasının ihtiyaç duyduğu nitelikli insan kaynağını yetiştirmek için devasa projeler ürettiklerini söyledi.

Bu projelerden en öncelikli illerden birinin Kırıkkale olduğunu bildiren Özer, Kırıkkale Belediyesi'nin eğitimle ilgili yeni projelerinin bulunduğunu dile getirdi.  Özer, şöyle dedi:  "Bizler birlik ve beraberlik içerisinde olduğumuz zaman üzerinden gelemeyeceğimiz, çözemeyeceğimiz hiçbir sorun yoktur. Zaman zaman sıkıntılar, sarsıntılar olacaktır ancak istikamette sapma olmadan sadece bölgesine değil dünyada söz sahibi bir ülke olma yolunda emin adımlarla bu kutlu yürüyüşüne devam edecektir. Ülkemizin çok daha iyi noktalara gelmesi için hep beraber mücadele etmeye devam edeceğiz."

29-04-2022


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş