Arama sonuçları

Bakan Özer: Yurt genelinde 3 bin yeni ana okulu yapacağız

Bakan Özer: Yurt genelinde 3 bin yeni ana okulu yapacağız

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, okul öncesi eğitime önem verdiklerini belirterek, bu amaçla yurt genelinde 3 bin yeni ana okulu yapacaklarını bildirdi.

Valilik Toplantı Salonunda, Bakan Özer, Kars Valisi ve Belediye Başkan Vekili Türker Öksüz, AK Parti Kars milletvekilleri Ahmet Arslan, Yunus Kılıç, İl Milli Eğitim Müdürü Aydın Acay ve ilçe milli eğitim müdürlerinin katılımıyla "İl Değerlendirme Toplantısı" düzenlendi.

EĞİTİMDEKİ KALİTEYİ ARTIRMAK

Özer, toplantı sonrası yaptığı açıklamada, 2022'de Kars'a eğitim yatırımı için 445 milyon Türk lirası bütçe ayırdıklarını anlatarak, bu miktarı 867 milyon liraya çıkardıklarını söyledi.

Doğalgaza erişimi mümkün olan okulların doğalgaza kavuşması için çok sıkı çalışma yürütüldüğünü belirten Özer, şöyle konuştu:

"Kağızman ilçemizde bir ilk ve bir ortaokul yapacağız. Merkezde Halefoğlu köyünde bir ortaokul yapılacak. Yine bugünün en önemli projelerinden birisi özel eğitimle ilgili. Özel eğitimuygulama okulu ve ona ilave olarak daha önce açıklamıştık, 18 yaş üzeri engelli olan vatandaşlarımızın yararlanacağı bir halk eğitim merkezi. İstanbul, Ankara ve İzmir'de birer tane halk eğitim merkezi açmıştık. Bir tane de Kars merkeze yapacağız. Özel eğitim uygulama okuluyla bu halk eğitim merkezi aynı binada olacak. Bir müjdemiz daha var Kars'a. Yeni bir fen lisesi binası yapacağız. Spor tesisleriyle, pansiyonuyla, konferans salonlarıyla, güzel ve ihtiyacı karşılayan bir fen lisesini Kars'a kazandıracağız."

"3 BİN YENİ ANA OKULU YAPIYORUZ"

Özer, Milli Eğitim Bakanlığı olarak Tarım ve Orman Bakanlığı ile ortaklaşa tüm tarım ve hayvancılık alanlarında mesleki eğitimin yapıldığı liselerde, bu alanlarda güçlü eğitimlerverildiğini söyledi.

Bakanlık olarak okul öncesi eğitimlere büyük önem verdiklerini vurgulayan Özer, şöyle devam etti:

"Tüm Türkiye'de, 81 ilde vatandaşlarımızın çocukları için okul öncesi eğitimi yaygınlaştırmak amacıyla 3 bin yeni ana okul yapıyoruz. Bu kapsamda Kars'ta anaokulu sayılarını artırmıştık şimdi de 5 ilave daha yapma kararı aldık. Yine yık-yap kapsamında yıkılmış ama yapılmamış olan 4 ortaokul ve 1 ilkokulun hemen yapımı için izni verdik. İnşallah bu yatırımlarla Kars,eğitim alanında çok daha güçle bir il olarak Türkiye'de iddia sahibi olacak."

08-06-2022


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş