Arama sonuçları

Bakan Selçuk, 1513 tasarım-beceri atölyesinin toplu açılışını yaptı

Bakan Selçuk, 1513 tasarım-beceri atölyesinin toplu açılışını yaptı

Bakan Selçuk, 1513 tasarım-beceri atölyesinin toplu açılışını yaptı. Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, bir yılda 6 bine yakın tasarım beceri atölyesinin açıldığını söyleyerek, "Bu sadece Bakanlığın merkez teşkilatının arzusuyla olacak bir şey değil. Bu konu, bir eğitim hareketine dönüşmüş vaziyette" dedi. 

Bakan Selçuk, Ankara'da yapımı tamamlanan 1513 tasarım-beceri atölyesinin toplu açılışını Sincan İlkokulu'nda düzenlenen törenle yaptı. 

Geçen yılki pilot çalışmada, bir yılda 1000 atölye açılması hedefini koyduklarını aktaran Selçuk, bir yılda 6 bine yakın atölyenin açıldığını belirtti.

‘KÖY ENSTİTÜLERİNİN DİJİTALLEŞTİRİLMİŞ HALİ’

Selçuk, su atölyelerin kendilerinin icat ettiği bir mesele olmadığına, Türk eğitim kökeninde bulunduğuna dikkati çekti. Selçuk, eğitimci-yazar İsmail Hakkı Baltacıoğlu'nun "istihsal ve üretim" adını verdiği okullarda yaşam temelli atmosfer oluşturma konusundaki görüşlerine değindi.

Kendilerinin bunun devamını yaptıklarını vurgulayan Selçuk, şöyle dedi: "Öğretmen okullarımızda, köy enstitülerinde olagelen birçok faaliyetin, bugünkü dijital içerikleri de kapsayan daha genişlemiş bir halini ortaya koyuyoruz ve böylece hafızamızı tazelemiş oluyoruz."

Dünyadaki gelişmeleri izlediklerinin altını çizen Selçuk, dünyada yapılanlarla Türkiye'de yapılanlar arasındaki farkı çok önemsediklerini söyledi. Selçuk, şunları dile getirdi: "Ankara başka illerimizle yarışmıyor, Ankara, Tokyo, New York, Paris'le yarışıyor. Onun için de bunun tedbirlerini almak ve çocuklarımızı onuruyla şerefiyle bayrağımızın altında dimdik ayakta duracak şekilde yetkin çocuklar haline getirmek durumundayız.

‘ATÖLYELERİ GÖREN ÇOCUKLAR, SINIFLARA GİRMEK İSTEMİYORLAR’

Burada bir problem yaşıyoruz bu atölyelerle ilgili. Çocuklar, bu atölyeleri gördükten sonra sınıflara girmek istemiyorlar. Bu problemi çözme konusunda bilim insanları çalışıyorlar. Acaba ne tür önlemler alınıyor, bunları inceliyoruz.

Atölyeleri derslerle de ilişkilendirdik. Görsel sanatlar dersiyle matematik dersi arasında bir ilişki var elbette. Robotik ve sanat atölyeleri arasında ilişki var. Tarım atölyesi ile fen bilgisi arasında ilişki var. Bütün atölyeler ile bütün dersler arasında ilişki var. Burada yaptığımız faaliyetler sadece atölye becerilerinin gelişmesine değil, okuduğunu anlama, yabancı dil, sanat, drama gibi becerilere hizmet eden bir özellik de taşıyor. "

Çocukların bu atölyeleri çok hızlı çözdüklerini belirten Selçuk, "Bir erkek çocuğun dikiş dikmesi, bir kız çocuğunun robotik atölyesinde ortaya koyduğu tasarım çok güzel ve bunların artmasını istiyoruz" dedi. 

Bakan Selçuk, devlet okullarında olduğu gibi özel okullarda da atölyeler konusunda çok büyük hareketlenme olduğunu bildirdi. Selçuk, şöyle dedi: "Atölyelerde Türkçe, matematik ve sosyal bilgiler derslerinin de yapılması mümkün. Bazı dersler sadece sınıfta yapılır, bazıları atölyelerde yapılır gibi bir sınırlılığımız yok."

ANKARA’DA HEDEF YÜZDE 100 ATÖLYE

Ankara Valisi Vasip Şahin ise Ankara'nın 1513 özel ve kamu okulunda tasarım beceri atölyeleri ile seferberliğe katıldığını anlattı. Şahin, bu sayının artmasını hedeflediklerini söyledi.

 Konuşmaların ardından Bakan Selçuk, protokoldekilerle birlikte okulda açılan 13 farklı tasarım-beceri atölyesini gezdi, öğretmen ve öğrencilerle sohbet etti. 

07-02-2020


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş