Arama sonuçları

Bakan Selçuk açıkladı: Sınav sistemi değişecek mi?

Bakan Selçuk açıkladı: Sınav sistemi değişecek mi?

Bakan Selçuk açıkladı: Sınav sistemi değişecek mi? Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk AA Editör Masası’na konuk oldu. Selçuk lise ve ilköğretim tasarımı hakkında ‘Bunun sınavlarla ilgisi yok’ dedi.

İşte Selçuk’un açıklamasından satır başları:

 

BAKAN SELÇUK AÇIKLADI: SINAV SİSTEMİ DEĞİŞECEK Mİ?

(Lise ve ilköğretim tasarımı) Bunun sınavlarla bir ilgisi yok. Sınav değiştiğinde eğitim sistemi düzelir ya da düzelmez gibi bir sebep- sonuç ilişkisini kabullenmiyoruz. Şu anda böyle bir ihtiyaç yok. Bunun sınavlarla ilgisi yok. Bu vesile ile matematik ve tarih dersinin zorunlu olduğunu bir kez daha hatırlatmak isterim.

 

1.8 MİLYON ÖĞRENCİ LİSEYE BAŞLAYACAK

4+4+4 sistemi başladığında ilkokula başlayanlar 1 milyon 800 bin öğrenci 2020-2021 eğitim öğretim döneminde liseye başlayacak. Bu nedenle bizim onun için laboratuvar, sınıflardaki diğer fiziki ihtiyaçlar gibi gerekeli altyapıyı hazırlamamız gerekiyor. Bunun çalışmalarına başladık.

SINIF GEÇME DEĞİŞİKLİĞİ OLACAK

Ortaöğretim Yönetmeliği’nde değişiklikler yaptık. Sınıf geçmeye ilişkin dede değişiklik yapacağız. Bu değişiklikle ilgili kararı verdik ancak daha sonra açıklayacağız. Çünkü uygulamasına 2020-2021 eğitim döneminde başlayacağız.

 

ARA TATİL KARARI NEDEN ALINDI?

 

(Ara tatil) Veli için 180 iş günü değişmedikçe büyük bir değişim yok. Bizim şu anda 180 günle ilgili değişiklik yapma planımız yok. Diyoruz ki çocuklarımız bu tatilde şunları şunları yapabilir. O tarihte çocuklarımız bazı gençlik kamplarında, bazı akredite sivil toplum kuruluşlarıyla ilgili çalışmalarda, okullarımızdaki kulüp çalışmalarında, bununla ilgili 30’un üzerinde iş ve işlem basamağımız var. Hazırlıklarımız sürüyor. Altyapısı kurulmadan hiçbir çalışmaya geçmeyeceğiz. Çocuklarımızın akademik gelişimlerinin yanı sıra sosyal, duygusal gelişimlerinin de desteklenmesi için bu tatili fırsat bilmek istiyoruz. Okul kapanınca yaz ayına giriş ya da okulların bütün öğretim süreçleri sonucunda ortaya çıkan yorgunluk bizi bu ara döneme yöneltti. Öğretmenlerin eğitimlerinin verimliliği konusundaki akademik çalışmalar gösteriyor ki, öğretmenler yıl içinde, öğrencilerin olmadığı zamanda bu eğitimi alırsa bunun verimliliği daha yüksek oluyor. Velilerimizin, çocuklarımız o hafta ne yapacak diye sormaları normal. Ancak biz ara tatilde değilken çocuk zaten dönem bitiminde o yani yazın tatili kullanıyor. Arada sürprizler var demeyeceğiz. Üç sene öncesinden takvimi ortaya koyduk. Sürekli bir değişim olmayacağını taahhüt etmemek için koyduk. AB ortalaması 200-210 gün Japonya’da 240 güne çıkıyor. Bizim 180 gün.

 

OKULLAR TAKİP EDİLİYOR

 

Tek bir velimiz okula kayıt olamıyorsa çözümü için ne gerekiyorsa yaparız. İlçe ve il milli eğitim müdürlükleri bu konuda masalar oluşturdu. Bazı okullarda okul aile birlikleri okuldaki iyileştirmeler için bağış talebinde bulunuyor. Bazı veliler bağışta bulunabiliyor, bazıları ise vermek istemiyor. O zaman okulun sizin kaydınızı yapmak istemiyorum demek hakkı yok. Ancak, özel sınıf adı altında bazı çalışmalar oldu. Bazı velilerimizin ve öğrencilerimizin ayrı sınıfta olması ile ilgili bir durum vardı. Bu sosyolojik olarak da uygun değildi. Soruşturmalar yapıldı, gereken cezalar ve görevden almalar başladı.

05-09-2019


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş