Arama sonuçları

Bakan Selçuk: Öğrenciler 2 Temmuz'a kadar okulda

Bakan Selçuk: Öğrenciler 2 Temmuz'a kadar okulda

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk: "Öğrencilerimizi 2 Temmuz'a kadar okulda tutmakla ilgili planlama çalışmaları var. Ara tatil yok.

Milli Eğitim Bakanı Selçuk, katıldığı bir programda eğitim takvimi ile ilgili açıklamalar yaptı. Selçuk, nisan ayındaki ikinci ara tatilin yapılmayacağını açıkladı. Bu ara tatil zaten yarıyıl tatiline eklenmiş ve sömestr tatili 3 hafta olarak yapılmıştı.

Selçuk ayrıca okulların haziran ayında değil 2 Temmuz'a kadar açık olması ile ilgili de çalışma yaptıklarını söyledi. Bu durumda da 11 haftalık yaz tatilinin bir kısmı telafi eğitimi için de kullanılabilecek. MEB, takvimine göre eğitim öğretim yılı 18 Haziran 2021 Cuma günü sona eriyordu.

Selçuk, CNNTürk'te eğitime ilişkin açıklamalar yaptı. İşte Selçuk'un açıklamalarından satır başları:

NİSAN AYINDA ARA TATİL VAR MI?

15 Şubat'taki iki haftayı üç hafta yaptık. Yani bu ara tatili alarak oraya ekledik ve bir ara tatilden ziyade hatta okulun uzatılmasıyla ilgili de planlamalarımız var. Bizim okullarımız seminer dönemi dahil, 2 Temmuz'da bitiyor ama öğrenciler ondan önceki haftalarda bırakıyorlar. Ama bu sefer öğrencilerimizi 2 Temmuz'a kadar okulda tutmakla ilgili planlama çalışmaları var. Ara tatil yok.

TELAFİ EĞİTİMİ OLACAK MI?

Aslında desteklemeyi, telafiyi zaten süreçte yaptık. Destekleme ve yetiştirme kurslarını hep açık tutmak aslında bir telafi. Biz her bir öğrencinin durumunun ne olduğunu, canlı derse katılımını ya da çeşitli ödevlere olan yaklaşımını, süreçteki birtakım özelliklerini, geçmişteki notlarını bunların hepsini biliyoruz. Eksiği olan öğrenciyi belirliyor ve öğretmenler o çocuklara özel ders veriyor. Bu bir tamamlama çalışması. Yazın kritik gruplara özel kamplar düzenlenecek. "

KAYIPLARIN KAPANAMAYACAĞI TEHLİKESİ

Selçuk, TED'in okula dönüş kampanyasında 10 yaş altının eğitim kaybının kapatılması neredeyse imkansız deniliyor. 10 yaş altına özel sınıf geçirmek değil ama müfredat değişikliğiyle yeni bir programa gidilmesi öneriliyor" şeklindeki soruya Bakan Selçuk şu yanıtı verdi:

"Bu tür teorik çalışmalar ya da tartışmalar çok fazla. Pratiğe baktığımızda bizim bitmiş, basılmış olan kitaplarımız var. Yeni hazırladık ama kamuoyuyla henüz paylaşmadık. Her bir kitap, diyelim ki siz 3'e gidiyorsunuz 3. sınıfın kitabı 2. sınıfın kritik kazanımlarından başlıyor. Biz bu konularda bazı kazanımları kritik görürüz. Eğer o temel kazanımları almazsan bir üst sınıfı yapamazsın, diğerleri onun tamamlayıcısıdır. Bunların haritasını çıkardık. Hangi kazanımlar kritiktir? Bu haritaları çıkardıktan sonra bu kitaplarımızı her bir öğrenci ve öğretmenimize vereceğiz. Öğretmen mesela 'Siz 5'e gidiyorsunuz ama 4'ün kritik kazanımlarını gözden geçireceğiz, acaba siz 5'e hazır mısınız?' diyecek, dolayısıyla biz bunu yapmış durumdayız. Hazırlıklarımız tamamlandı."

ÖĞRENCİLER SINAVA GİRECEK

Öte yandan yüz yüze sınava katılamayan öğrencilerin sınıfta kalıp kalmayacağının sorulması üzerine Bakan Selçuk, öğrencilerin tekrar sınavlarına girebileceğini söyledi.

SINAVLAR VAR

Bu arada 6 Haziran'da Liseye Geçiş Sınavı (LGS) 26-27 Haziran tarihlerinde de Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) yapılacak.

08-03-2021


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş