Arama sonuçları

Bakan Selçuk: Okullar 31 Mayıs'a kadar açılmayacak, uzaktan eğitim sürecek

Bakan Selçuk: Okullar 31 Mayıs'a kadar açılmayacak, uzaktan eğitim sürecek

Bakan Selçuk: Okullar 31 Mayıs'a kadar açılmayacak, uzaktan eğitim sürecek. Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, okulların koronavirüs tedbirleri kapsamında 31 Mayıs tarihine kadar açılmayacağını söyledi.Selçuk, "Bilim Kurulunun tavsiyeleri doğrultusunda ve Sayın Cumhurbaşkanımızın öncülüğünde kabine toplantısında ortaya çıkan görüşler çerçevesinde uzaktan eğitimin 31 Mayıs'a kadar devam etmesi kararlaştırılmıştır" açıklamasında bulundu.

Türkiye'nin Avrupa ülkelerinden daha yüksek bir öğrenci nüfusuna sahip olduğunu söyleyen Selçuk, salgından etkilenen pek çok ülkeye göre Türkiye'de daha hızlı bir şekilde uzaktan eğitime geçtiğini belirtti. 

BAKAN SELÇUK: OKULLAR 31 MAYIS'A KADAR AÇILMAYACAK, UZAKTAN EĞİTİM SÜRECEK

"Uzaktan eğitim elimizdeki tek seçenek" diyen Selçuk, EBA Akademik Destek hizmetini kullanan öğrencilerin sayısının da 1 milyona yaklaştığını açıkladı. Bakan Selçuk, şöyle dedi:

"13 Nisan 2020'den itibaren EBA canlı sınıf uygulamasında ilk 15 günde ders sayısı 650 bini aştı. Bu derslerin sadece 150 bini ilk hafta yapıldı, ikinci hafta ise bu ders sayısı 500 bin oldu. Bu derslerin yaklaşık 200 binini ise hafta sonu yaparak eğitime yeni bir zaman boyutu da kazandırmış olduk."

 Selçuk, koronavirüs için psikososyal destek hizmet ve çağrı merkezlerinin de devrede olduğunu hatırlattı. Selçuk, öğrencilere bu geçici dönemde bol bol kitap okumalarını tavsiye etti.

Selçuk, geçtiğimiz günlerde özel eğitim gereksinimi olan öğrenciler için yayınlanan 'Özelim Eğitimdeyim' uygulamasının dünya standartlarında olduğunu belirtti. Selçuk, meslek liselerini ile ilgili olarak da şöyle dedi:

"Meslek liselerini güçlendirme gayreti içindeyiz. AR-GE çalışmaları meslek liselerindeki bu süreçte önemini gösterdi."

TELAFİ EĞİTİMLERİ NE ZAMAN YAPILACAK?

Selçuk, telafi eğitimlerinin sürecinin de planlandığını söyledi. İnternet ve televizyon üzerinden verilen EBA eğitimiyle yüz yüze eğitimin bir bütün olduğunu söyledi. Selçuk, telafi eğitimlerinin de buna göre planlandığının altını çizdi ancak tarih vermedi.

TELAFİ EĞİTİMİ YAŞ GRUBU VE BÖLGELERE GÖRE ELE ALINACAK

Telafi eğitiminin canlı bir takvimi olduğunu söyleyen Selçuk, telafi eğitiminin yaş grubu ve bölgelere göre tek tek ele alınacağını da sözlerine ekledi.

LGS İLE İLGİLİ AÇIKLAMA ÖNÜMÜZDEKİ HAFTA YAPILACAK

Selçuk, LGS tarihiyle ilgili önümüzdeki hafta Cumhurbaşkanı başkanlığındaki kabinede alınacak karar sonrası bir açıklama yapılacağını söyledi. Selçuk, "LGS tarihiyle ilgili hafta başında yapılacak kabine toplantısı sonrasında Sayın Cumhurbaşkanımız açıklama yapacak" dedi.

SINIF GEÇMEDE BİRİNCİ DÖNEM NOTLARI DİKKATE ALINACAK

Sınıf geçmeyle ilgili birinci dönem alınan notların baz alınacağını söyleyen Selçuk, zayıf notu bulunan öğrencilerin ise sorumlu bir şekilde üst sınıfa geçeceklerini söyledi. Selçuk, ikinci dönemde öğrencilere not verilmesinin söz konusu olmadığını belirtti. Selçuk, konuyla ilgili şöyle dedi:

"Birinci dönemde alınan notlar geçerli olacak. Not ortalamaları kaç olursa olsun sorumlu olarak bir üst sınıfa geçecekler. Öğrencilerimiz sıkıntıya girmesin. Diyelim ki zayıf not varsa sorumlu olarak üst sınıfa geçecekler."

29-04-2020


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş