Arama sonuçları

Bakan Selçuk: Özel okulları 'okul okul' takip ediyoruz

Bakan Selçuk: Özel okulları 'okul okul' takip ediyoruz

Bakan Selçuk: Özel okulları 'okul okul' takip ediyoruz. Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, özel okullardaki öğrenim ücretlerini yakından takip ettiklerini söyledi. Selçuk, hangi okulun ne kadar indirim yaptığınına ilişkin okul okul listeye sahip olduklarını belirtti.

Selçuk, CNN Türk’te katıldığı programda gündeme ilişkin soruları yanıtları ve özel okullardaki öğrenim ücretlerine ilişkin de soru üzerine şunları söyledi:

BAKAN SELÇUK: ÖZEL OKULLARI 'OKUL OKUL' TAKİP EDİYORUZ

"Okullar bu anlamda kendi tedbirlerini alıyorlar. Biz KDV konusunda tedbir aldık. Bu tedbir neticesinde KDV'yle ilgili bir düşürme söz konusu oldu. Özel okullar velileriyle de irtibat halinde. Biz de bunları okul okul takip ediyoruz. 'Hangi okulda ne kadar indirim yapıldı, hangi önlemler alındı?' elimizde liste var. Şunu unutmamak lazım. Bir özel okuldaki öğretmenin faaliyeti saat saat devam ediyor. Vazifeleri devam ettiği için okulun bütçesiyle ilgili büyük oranda bir değişiklik ortaya çıkmıyor. Yemekle servisle ilgili bazı konularda harcanmayan bütçeler var. Özel okullar da bunları dikkate alarak kendi tedbirlerini alıyorlar. Hem KDV indirimi hem de ücretler konusunda Türkiye'deki çeşitli derneklerin temsilcileriyle en geç ayda bir kere görüşmeler yapıyoruz. Sahadaki izlenimler ediniliyor. Ona göre de dernek temsilcileriyle beraber bu kararları almaya çalışıyoruz." 

ÖZEL KURSLAR AÇILIR MI?

Bakan Selçuk, "Özel okullar ve özel eğitim kursları velinin isteğine bağlı olarak açılır mı?" sorusuna, "İlk fırsatta bu okullarının tamamının açılmasına yönelik gayretlerin sürmesi amaçlarımız dahilinde" yanıtını verdi. 

 

18-01-2021


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş