Arama sonuçları

Bakan Selçuk: 'Ulusal yapay zeka stratejisi ile eş güdümlü hazırlıklarımız son evrede'

Bakan Selçuk: 'Ulusal yapay zeka stratejisi ile eş güdümlü hazırlıklarımız son evrede'

Bakan Selçuk: 'Ulusal yapay zeka stratejisi ile eÅŸ güdümlü hazırlıklarımız son evrede.' Milli EÄŸitim Bakanı Ziya Selçuk, ulusal yapay zeka stratejisi ile eÅŸ güdümlü hazırlıkların son evrede olduÄŸunu belirterek "Yapay zeka stratejimizde platformlaÅŸma süreci baÅŸladı" dedi. 

Bakan Selçuk, farklı düÅŸünce ve perspektiflerin tartışıldığı, alanında uzman kiÅŸileri katılımcılarla bir araya getiren Ankara Us Atölyesi'nin "Bilinçli Bir Yapay Zeka Mümkün mü?" baÅŸlıklı seminerinde konuÅŸtu. Korkular üzerinden inÅŸa edilen otomasyon, robotik, algoritma gibi kavramlaÅŸtırmalara itibar edilmemesi gerektiÄŸine iÅŸaret eden Selçuk, bu konudaki uyarıların çok sahici olmadığını, felsefenin bu konulara el atarak zamanın ruhuna iliÅŸkin yeni bir tanım çerçevesi ortaya konması gerektiÄŸini anlattı. Bakan Selçuk, bunun aksi durumunda "bilinç" seviyesinin yükseltilemeyeceÄŸini ifade etti. 

Milli EÄŸitim Bakanlığının, organizasyon ve yönetim sistemlerini, öÄŸrenme süreçlerini, öÄŸretmen eÄŸitimini, ölçme ve deÄŸerlendirme sistemlerini "yapay zeka ve makine öÄŸrenmesi temelli" organize etmek için çaba harcadığını belirten Selçuk, "Bu konuda dünyadaki öncüler arasında da sayılabiliriz" dedi. 

EÄŸitim BiliÅŸim Ağı'nda (EBA) üniversiteye hazırlanan öÄŸrencilerin kullanımına açtıkları "Akademik Destek" yazılımında da yapay zeka bulunduÄŸunu hatırlatan Selçuk, ÅŸöyle devam etti:

"Bir çocuÄŸun soruyu çözerken zorlanması sonucunda akıllı sistem, o çocuÄŸun niye zorlandığını analiz ederek anlamadığı konuyu en kısa sürede daha iyi anlaması için nokta atışı yapabilen bir makine öÄŸrenmesi özelliÄŸine sahip. Bu yazılımı milyonlarca çocuk kullandığında sürekli öÄŸrenen ve sürekli geliÅŸecek bir sistemden söz ediyoruz. Yapay zeka etiÄŸinin insan odaklı oluÅŸturulması hususu, üzerinde hassasiyetle durduÄŸumuz konuların başında geliyor. Bunun yanında bir ildeki iÅŸ ve iÅŸlemlerde yaÅŸanan gecikmelerin mobil olarak izlemeye açık olması ve veri sisteminin yeniden yapılanması dönemini yaşıyoruz. Yapay zeka stratejimizde platformlaÅŸma süreci baÅŸladı ve 'meb.ai' daha da geliÅŸtirilecek. Ulusal yapay zeka stratejisi ile eÅŸgüdümlü hazırlıklarımız son evrede."

11-03-2020


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

PaylaÅŸ