Arama sonuçları

Bakan Selçuk'tan '25 milyon TL satış' açıklaması: Algı oluşturuluyor

Bakan Selçuk'tan '25 milyon TL satış' açıklaması: Algı oluşturuluyor

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, hakkında çıkan “kardeşinin şirketinin Millî Eğitim Bakanlığı'na 25 milyon TL satış yaptığına” dair haberle ilgili açıklama yaptı.

Selçuk'un, Twitter hesabından yaptığı açıklama şöyle: 

"Meslek hayatım boyunca eğitimin her alanında görev aldım. Sadece bir öğretmen, bir akademisyen değil; bir fikir insanı olarak eğitim alanında sayısız projenin içindeydim; eğitime doğrudan/dolaylı hizmet veren çok sayıda kuruluşta sorumluluk aldım. Millî Eğitim Bakanı olarak göreve başladığım gün itibarıyla sadece tek bir şirkette emeğimin karşılığı olan %25 hissemden feragat ettim. Bu görev, bunu gerektirirdi.

ALGI OLUŞTURMA HEDEFLENİYOR

Bir haber sitesinde çıkan ve kardeşime ait hisselerin bulunduğu bir şirketin “Millî Eğitim Bakanlığı'na 25 milyon TL satış yaptığına” dair algı oluşturmayı hedeflediği görülen  iddia ve iftiraları üzülerek okudum. Çok net ve açık olarak ifade ediyorum: Millî Eğitim Bakanlığı, iddia edildiği gibi bu şirketten bir satın alma yapmamıştır. Yapılan satışlar, gösterilen belgeden de anlaşılacağı üzere özel şirketlere 2013 yılından beri süregelen hizmet aboneliği bedelidir.

Araştırılmadan, incelenmeden, tarihlere bakılmadan yapılmış bu tür haberler, salgının etkileri sonrasında okullarımızı yeniden hareketlendirmeye başladığımız şu günlerde, gündemimizi değiştirmeye çalışmaktan öte bir nitelik teşkil etmemektedir, etmeyecektir.

Algı yürütme amaçlı olduğu çok açık bir şekilde anlaşılan söz konusu dezenformasyon içeriklerine karşı gerekli hukuki süreçlerin derhal başlatılacağını kamuoyunun bilgisine sunarım."

İDDİALAR NEDİR?

Oda TV'de yer alan habere göre Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’un kardeşi Oktay Selçuk’un yönetiminde olduğu şirketin, devlet okulları ve özel okullara 25 milyon liralık satış yaptığı ileri sürüldmüştü. Bu haber üzerine de CHP milletvekili Yıldırım Kaya, TBMM Başkanlığı’na Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'un yazılı yanıtlamasını istediği soru önergesi verdi.

Kaya soru önergesinde şunları dile getirdi ve Bakan Selçuk'a şu soruları yöneltti: “Bakanlığını yaptığınız Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı özel okullara ve devlet kurumlarına kardeşiniz Oktay Selçuk’un yönetim kurulunda olduğu ‘İnova Akademi Bilişim Eğitim Hizmetleri Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi'nin son iki yılda 25 milyon liralık satış yaptığı iddia edilmektedir.”

25 MİLYONLUK SATIŞ DOĞRU MUDUR?

* Bakanlığınıza bağlı özel okullara ve bazı devlet kurumlarına kardeşiniz Oktay Selçuk’un da ortağı olduğu şirketin 25 milyon liralık satış yaptığı doğru mudur?

* Haber doğru ise Bakanlık görevinizi kötüye kullanarak yakın akrabalarınıza çıkar sağlamış ve suç işlemiş olmuyor musunuz?

* İnova Akademi Bilişim Eğitim Hizmetleri Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi'nden Milli Eğitim Bakanlığına bağlı resmi okullara ve kurumlara yapılan satış toplamı ne kadardır?

 

24-06-2021


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş