Arama sonuçları

Selçuk, sıkça sorulan koronavirüs sorularına yanıt verdi

Selçuk, sıkça sorulan koronavirüs sorularına yanıt verdi

Selçuk, sıkça sorulan koronavirüs sorularına yanıt verdi. Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, okulların 16 Mart Pazartesi'den 20 Mart Pazartesi gününe dek koronavirüs riski yüzünden tatil edilmesiyle ilgili merak edilen soruları yanıtladı.

SELÇUK, SIKÇA SORULAN KORONAVİRÜS SORULARINA YANIT VERDİ

1-Açıklanan 2 haftalık tatil uzayacak mı?

Hastalığın yayılımı ve yayılıma bağlı olarak alınacak tedbirler konusunda Sağlık Bakanlığı ve Bilim Kurulu'nun tedbirleri çok önemli. Dolayısı ile bundan sonraki süreci de hep beraber izleyeceğiz. Ortaya çıkacak olan değerlendirmeler alacağımız kararlarda etkili olacaktır.

2-Özel Eğitim ve Rehabilitasyon kurumları tatil kapsamında mı?

Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı tüm kurum ve kuruluşlar, Özel Eğitim kursaları, ana sınıfları hepsi... Hedeflediğimiz şey yayılımı azaltmak. Alınan karar hepsi için geçerlidir.

SINAVLARA HAZIRLANAN ÖĞRENCİLER KONUSU

3-Üniversite sınavına hazırlanan öğrenciler ne olacak?

Bizim mevcut kaynaklarımızdan öğrencilerimizin yararlanması konusunda çalışmalarımız var. Hiç bir öğrencimiz mağdur olmayacak. Tüm hazırlıklarımızı yaptık.

4-Meslek Eğitim Merkezi'ndeki usta, kalfa ve çırak öğrenciler tatil kapsamında olacak mı?

Meslek Eğitim merkezindeki usta/çırak öğrencileri de tatil kapsamında olacaktır.

KREŞLER NE OLACAK?

5-Kreşler hangi kapsamda olacak?

Aile Bakanlığımıza bağlı okulların durumu ile ilgili Aile Bakanlığı tedbirleriyle birlikte bir açıklama yaptı. Benim açıklama yapmam doğru olmaz.

6-18 Mart'taki Öğretmen Atama Töreni iptal edildi mi?

Tören ile ilgili kısmi bir çalışma yapılacak. Her zaman yaptığımız gibi bir tören olmayacak. Mümkün olduğu kadar kapalı salonlardaki toplantıları yapmamak niyetindeyiz. Dolayısı ile bu tören için de sembolik bir çalışma olacak

7-Çalışan anneler babalar çocuklarını nereye bırakacak?

Bu konuyla ilgili Cumhurbaşkanlığımızın yapacağı açıklamaları beklemekte yarar olacaktır.

SINAV TARİHLERİ DEĞİŞİR Mİ?

8-Üniversite giriş sınavlarının tarihinde değişiklik olacak mı?

Bu konularla ilgili şu anda bir açıklama yapamam doğru değil. Şu haliyle bizim Pazar günü bir sınavımız var 50 bin civarında öğretmenimizin bir sınavı bu. Bu sınav yapılacak. Ancak ondan sonraki sınavlar için süreç doğrultusunda bir açıklama yapmış oluruz.

9-Öğretmenler ve idareciler de tatil kapsamında mı?

Elbette hepsi için geçerli. Bizim olağan olarak ara tatilde öğretmenlerimiz devam ediyorlardı. Ancak bu durum olağanüstü bir durum olduğu için, öğretmenlerimizin ve idarecilerimizin evlerinde olmasını istiyoruz. Öğretmenlerimiz ve yöneticilerimiz okula gitmeyecek. Bu durumda şehir dışına çıkmamalarını öneriyoruz.

10-Video Eğitim'e katılmayan öğrenci yok sayılacak mı?

Bizim niyetimiz eğitim yapmak. Öğrenmeyi güçlendirmek. Çocuklarımıza her ortamda imkan sağlamak niyetindeyiz. Çocuklarımız endişe etmesinler dinlensinler. Bu dönemde kitap okumalarını istiyoruz. O yüzden endişeye gerek yok. Videoları izleyip izlememeleri konusunda bir denetimimiz olmayacak.

11-Halk Eğitim merkezleri de tatil kapsamında mı?

Yetişkinlerin daha çok eğitim aldığı bu merkezlerde faaliyetlerimiz tatile girmiş durumdadır.

12-Anaokullarındaki süreç nasıl işleyecek?

6 televizyon kanalı oluşturduk ve bu 6 televizyon kanalının bir kısmı okul öncesi çocuklarımızın eğitimi için eğitsel içerikler olacak. Bu nedenle kimsenin endişelenmesine gerek yok.

13-03-2020


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş