Arama sonuçları

Bakan Varank: Hayatın her alanına dokunuyoruz

Bakan Varank: Hayatın her alanına dokunuyoruz

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank'ın ramazan buluşmalarındaki son durağı, Türkiye'nin en büyük animasyon ve ses stüdyosu olan ISF oldu. Varank, farklı şehirlerden gençler Ankara'da buluştu.

Buluşmanın adresi, 8 yıldır yayınlanan çizgi dizi "Rafadan Tayfa"nın üretildiği ISF Studios oldu. Bakan Varank, çizgi dizinin yapımcısı ve yönetmeni İsmail Fidan'ın ev sahipliğindeki ziyarette eşi Esra Varank ve gençlerle birlikte animasyon üretim süreçlerini yerinde inceledi. Varank ve beraberindekiler daha sonra iftar açtı.

HAYATIN HER ALANINA DOKUNUYORUZ

Davete katılan öğrencilerin stüdyoya stajyer olarak gelebileceği sözünü aldığını aktaran Varank, stüdyonun ses sanatçılarına da açılacağını belirtti. Gençlerin bir sorusu üzerine çip tasarımının niş bir alan olduğunu anlatan Varank, Türkiye'nin ilk yerli ve milli olarak tasarlanmış işlemcisi olan Çakıl'dan bahsetti.

Varank, bakanlığının ilkokuldan geleneksel girişimciye kadar her yaştaki bireye yönelik faaliyetleri bulunduğunu ifade etti. Varank, "İlkokuldaki çocuklarımızı, Deneyap Teknoloji Atölyeleri ile buluşturuyoruz. KOSGEB ile bir iş yeri açmak isteyen geleneksel girişimcileri destekliyoruz. Hayatın her alanına dokunan bir bakanlığız" dedi.

28-04-2022


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş