Arama sonuçları

Bakan Yılmaz: 33 bin 65 kişiyi ihraç ettik

Bakan Yılmaz: 33 bin 65 kişiyi ihraç ettik

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, gündeme dair açıklamalarda bulundu. Anadolu Ajansı Editör Masası'na konuk olan Bakan Yılmaz "sorumluluğumuzun gereği olarak, 33 bin 65 kişiyi ihraç ettik, 7 bin 210 kişi hakkında ise inceleme devem ediyor" dedi ve yeni müfredati açık uçlu sorular, ve öğretmen ihtiyacına yönelik değerlendirmelerde bulundu. İşte Yılmaz'ın açıklamaları:  

165 BİN GÖRÜŞ GELDİ: Yeni müfredat taslağı için 165 bin 326 görüş geldi. Bize aktarılanlar, bir tecrübenin ürünü. Bu tecrübeleri dikkate alarak daha iyi bir müfredatı öğrencilerimizin önüne koyacağız.

DOĞA TARİHİ BÖLÜMÜNÜ ÇIKARDIK: (Müfredattan Atatürkçülük, İnönü ve evrim teorisinin çıkarıldığı iddiası) Bütün bunların hepsi önleyici propaganda. Doğruyla alakası yoktur. Evrim konusuyla ilgili yüzlerce, binlerce konu var. Hepsini vermek durumunda değiliz. Ancak 'doğa tarihi' bölümünü çıkardık. Pekala üniversitede lisans düzeyinde evrim konusu işleniyor. Müfredatlar aynen canlı organizma gibidir. Doğarlar, büyürler, gelişirler ve ölürler. Zamanın ruhunu yakalayabilmek lazım. Zamanın ruhunu yakalayamazsan toplumu gündemin dışında tutarsın.

ESKİDEN ATATÜRK İLE TARİH BİTERDİ: Gazi Mustafa Kemal Atatürk, Cumhuriyetimizin kurucusu, ilk Meclis başkanı, İstiklal Savaşı'nın başkomutanı. Bizim bunlarla ilgili milletimize, gençlerimize, evlatlarımıza öğretmek bizim asli vazifemiz. Dolayısıyla 'Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün müfredattan çıkarıldığı' sözü doğru değildir. İstiklal Savaşı'nın aşamaları, Birinci ve İkinci İnönü Savaşları anlatılırken, İsmet İnönü'den bahsetmemek mümkün değil.  Türkiye Cumhuriyeti'nin bağımsızlığını sağlamış Lozan Antlaşması, Lozan'ın komisyon başkanlığında İsmet İnönü var. Lozan'dan bahsedeceksiniz, İsmet İnönü'den bahsetmeyeceksiniz. Gazi Mustafa Kemal Atatürk rahmetli oldu, ikinci cumhurbaşkanı seçilecek. Eskiden Atatürk ile birlikte tarih biterdi, biz daha, 15 Temmuz'u da müfredata koyuyoruz. Dolayısıyla 2016'ya kadar bu süreç devam ediyor. Öğrenilmesi, sadece genel bir öğretim devresi, birinci sınıfta müzik dersinde de Atatürk var, Atatürk'ün sevdiği şarkılarla ilgili. Her bölümde Atatürk ile ilgili var, hayat dersinde de var, Atatürkçülük dersi de var.

GEÇMİŞTEN DAHA İYİ BİR MÜFREDAT OLACAK: (Din kültürü ve ahlak bilgisi dersi müfredatı) Her yerden görüşler aldık, hala da görüşler geliyor. Çalışmalar tamamlanmak üzere. Zorunlu eğitimin devam etmesi uygundur. Ancak Hristiyan, Musevi vatandaşlarımız bundan istisna olabiliyorlar. Alevi vatandaşlarımızın bundan istisna olmasının doğru olmayacağı, onların da bu sistemin içinde olması ancak onlara ait de dini bilgilerin daha geniş şekilde verilmesi yönünde komisyonun bir raporu var. Bu rapor doğrultusunda geçmişten daha iyi bir müfredatı inşallah yakın bir zamanda halkımızın önüne çıkaracağız.

İSTİYORUZ Kİ ÖĞRENCİLERİMİZ ANALİTİK DÜŞÜNSÜN: (Sınavlarda açık uçlu sorular sorulması) Biz istiyoruz ki öğrencilerimiz analitik düşünsün, olaylara daha geniş baksın. 'A, B, C, D, hepsi veya diğerleri' gibi değil de farklı düşünceleri ortaya koyabilsinler. Doğru olanı açık uçlu sorulardır. Doğru olan klasik sorulardır. Bununla insanlara çok daha fazla kelime kurduruyorsun, çok farklı cümleler kurduruyorsun. Farklı bakış açılarına sahip olmasını sağlıyorsun. Önümüzdeki dönemde Türkçe'den başlayacağız. Diğer derslere de yaygınlaştırmayı düşünüyoruz ancak burada öğrencilerimizin gerçeğe dayanmayan kaygılarını da dikkate almamız lazım.

EĞİTİME ÖNEM VERİLİYOR: (İlkokul, ortaokul, lise iyi de üniversite kötü) diyemezsiniz. Ürüne bakacaksınız. Gayret ve çalışmalarımız eğitimin kalitesini artırma yönünde. Bu dönemde eğitime önem veriliyor mu? Kesinlikle veriliyor. Eğitime ayrılan bütçe artırıldı, derslik başına düşen öğrenci ve öğretmen başına düşen öğrenci sayısı azaltıldı. Bizim dönemimizde 600 bine yakın öğretmen atandığını, öğretmen sayısı artırıldı.

33 BİN 65 KİŞİYİ İHRAÇ ETTİK: Halkımızın 15 Temmuz gibi darbelerle muhatap olmaması, yeniden şehit vermemesi için bu zararlı unsurlara karşı tedbir almak gerekir. Bu kapsamda, sorumluluğumuzun gereği olarak, 33 bin 65 kişiyi ihraç ettik, 7 bin 210 kişi hakkında ise inceleme devem ediyor.

ÖĞRETMEN İHTİYACIMIZ 98 BİN 537: Şuanda öğretmen ihtiyacımız 100 binin altında,  inşallah her yıl belli sayıda öğretmeni sistemimize dahil edeceğiz. Şu an itibarıyla 832 bin öğretmenimiz görev yapıyor. Net öğretmen ihtiyacımız 98 bin 537, doluluk oranı  ise yüzde 89,41.

302 BİN SURİYELİ EĞİTİM MERKEZLERİNDE: Suriyeli mültecilerden yaklaşık 302 bin öğrenci geçici eğitim merkezlerinde, kendi okullarımızda ise 181 bin öğrenci eğitim görüyor.

DAHA KALİTELİ EĞİTİM İÇİN TEKLİ EĞİTİM GEREK: Daha kaliteli eğitime geçmek için tüm kademelerde tekli eğitime geçmek lazım. 19’uncu MEB Şurası’nda alınan kararlardan biri ilkokulda tekli, okul öncesi eğitiminde tekli eğitime geçilmesi. Üç değişikliği önümüzdeki dönemde ulaşılması gereken hedefler arasına koyduk. Mutlaka tekli eğitime geçme, ikincisi okul öncesini zorunlu eğitim kapsamına alacağız. Üçüncüsü de evlatlarımız bir yabancı dil öğretebilmek lazım. İstiyoruz ki iyi bir yabancı dil bilsin. Hem ülkede hem yurtdışına çıktığında kullanabilsin. İnsanımızı yetiştirirken hem milli hem evrensel yapmak istiyoruz. 

ROTASYON UYGULAMAYI DÜŞÜNMÜYORUZ: Rotasyon hiç şüphesiz çok gerekli,  ancak şu an uygulamayı düşünmüyoruz.

08-02-2017


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş