Arama sonuçları

‘Barınamıyoruz’ diyen öğrenciler kente alınmadı

‘Barınamıyoruz’ diyen öğrenciler kente alınmadı

Üniversite öğrencileri, barınma sorununa ilişkin seslerini duyurmak için bugün Ankara’da buluşacaktı. İstanbul'dan ve İzmir'den otobüsle gelen öğrenciler Ankara'ya alınmadı. En az 35 öğrencinin gözaltına alındığı ifade edildi.

VALİLİK: UYGUN GÖRÜLMEDİ

Barınamıyoruz Hareketi, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) yapılan bütçe görüşmeleri nedeniyle "Artık yeter" diyerek bugün Ulus'ta bir araya gelmek istemişti. Ankara Valiliği, ‘Barınamıyoruz Hareketi’nin düzenleyeceği eylemin uygun görülmediğini belirtmişti.

AK Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal, Ankara'ya girişine izin verilmeyen öğrencilerin gözaltına alınması konusunda açıklama yaptı.

Emniyet ve savcılıktan bilgi istediklerini anlatan Ünal, "Barınamıyoruz Hareketi"nin toplantı çağrısının valilikçe yasaklandığını belirtti.

YASAKLAMA KARARI VAR

"Bu valiliğin yetkisindedir, hukuk dışı yol güdülmemiştir." diyen Ünal, şöyle dedi: "Yasaklama kararına rağmen söz konusu etkinliğe İzmir'den katılanların içinde bulunduğu araç Eskişehir yolunda durdurulmuş ve şahıslar müzakere yoluyla İzmir'e dönmeye ikna edilmiş. Ve yasaklama kendilerine hatırlatılmış ancak araç İzmir'e doğru dönüş yoluna geçtiği esnada araçta bulunan şahısların araç şoförünü darbetmesi ve araçtan inerek yolu trafiğe kapaması neticesinde savcı talimatı ile toplam 12 şahsa yakalama işlemi yapılmıştır." bilgisini paylaştı.

HDP Grup Başkanvekili Meral Danış Beştaş ise öğrencilerin kiraladıkları aracın şoförüne şiddet uygulamasını "akla ziyan" olarak nitelendirdi.

Valiliğin öğrencilerin etkinliğini yasaklamasının hukuk dışı olduğunu söyleyen Beştaş, öğrencilerin tavrının demokratik bir tepki olduğunu dile getirdi.

İYİ Parti Grup Başkanvekili Müsavat Dervişoğlu da "Bu ülkede seyahat etme hürriyeti var, 40 tane genç arkadaşımız Ankara'ya gelse kıyamet kopmayacaktı Mahir Bey" dedi.

HAKLARA ENGEL

CHP Denizli Milletvekili Gülizar Biçer Karaca, barınma sorunlarını duyurmak için Ankara'ya gelen gençlerin gözaltına alınmasını eleştirerek, "Seyahat özgürlüğü, barınma, beslenme hakkı, anayasal bir haktır" dedi.

Karaca, partisinden bir grup milletvekiliyle düzenlediği basın toplantısında, Türkiye'nin dört bir yanından seslerini duyurmak isteyen gençlerin, Ankara'ya girişlerinin engellendiğini söyledi.

Eğitim ve barınma hakkı ile yetmeyen bursları için seslerini duyurmak üzere Ankara'ya gelen 150'yi aşkın kişinin, gözaltına alınarak karakollarda ifade için bekletildiğini dile getiren Karaca, bu kişilerin serbest bırakılmasını istedi.

Gençlerin taleplerini anlatan Karaca, şöyle dedi: "'Barınmak istiyoruz' demek Türk Ceza Kanunu'nun hangi maddesine göre suçtur? 'Açız, bize verdiğiniz burs yetmiyor' demek Türk Ceza Kanunu'nun hangi maddesinde suç olarak düzenlenmiştir. Seyahat özgürlüğü, barınma, beslenme hakkı, anayasal bir haktır. Anayasal hakkını kullanmak, ne zamandan beri suç olmuştur?"

12-12-2021


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş