Arama sonuçları

Bartın Üniversitesi öğrencisi İTÜ ve ODTÜ hocalarından ders alacak

Bartın Üniversitesi öğrencisi İTÜ ve ODTÜ hocalarından ders alacak

Bartın Üniversitesi öğrencisi İTÜ ve ODTÜ hocalarından ders alacak. YÖK Anadolu Projesi ile aralarında ODTÜ, İTÜ, Hacettepe gibi Türkiye’nin en köklü üniversitelerinin yer aldığı “kıdemli üniversiteler” genç üniversiteler ile eşleştirildi. Kıdemli üniversite ile eşleştirilen bu üniversitelerin öğrencileri eşleştirilen üniversitelerin hocalarından ders alacak. Bu proje bahar aylarında başlayacak.

YÖK tarafından yaşama geçirilen bu projeye göre 2006'dan sonra kurulan üniversiteler arasından seçilen 15 yükseköğretim kurumu, marka haline gelmiş kıdemli 12 üniversite ile eşleştirildi. Kıdemli üniversitelerin öğretim üyeleri eşleştirildikleri üniversitelerin çeşitli bölümlerdeki öğrencilerine ders verecek ve araştırma alanlarında danışmanlık yaparak yol gösterecek. Üniversiteler araştırma alt yapılarını ve kütüphane olanaklarını birbirlerine açacak.

Proje, lisansta olduğu kadar, yüksek lisans ve doktora seviyesinde de uygulanacak. YÖK Anadolu Projesi'nden yararlanacak genç üniversitelerdeki öğrenci sayısı 170 bin 480 olacak.

‘GENÇ’ VE ‘KIDEMLİ’ ÜNİVERSİTELER BELİRLENDİ

Proje kapsamında YÖK ilk olarak "Genç Üniversiteler" diye adlandırılan 2006 sonrası kurulan 15 devlet üniversitesi ile "Kıdemli Üniversiteler" şeklinde isimlendirilen 2006'dan önce kurulmuş, belirlenen alanlarda insan gücü ve araştırma alt yapısı bakımından daha gelişmiş 12 devlet üniversitesini belirledi.

Genç Üniversiteler şöyle:

Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi, Ardahan Üniversitesi, Artvin Çoruh Üniversitesi. Bartın Üniversitesi. Bayburt Üniversitesi, Bingöl Üniversitesi, Bitlis Eren Üniversitesi, Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi. Hakkari Üniversitesi, Iğdır Üniversitesi, Kilis 7 Aralık Üniversitesi. Munzur Üniversitesi, Muş Alparslan Üniversitesi, Siirt Üniversitesi ve Şırnak Üniversitesi.

Kıdemli Üniversiteler şöyle:

Ankara Üniversitesi, Bursa Uludağ Üniversitesi, Çukurova Üniversitesi, Ege Üniversitesi, Erciyes Üniversitesi, Gazi Üniversitesi, Gebze Teknik Üniversitesi, Hacettepe Üniversitesi, İstanbul Teknik Üniversitesi, İstanbul Üniversitesi, Orta Doğu Teknik Üniversitesi ve Selçuk Üniversitesi.

 

 

07-02-2021


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş