Arama sonuçları

Başka bir ilde ve başka bir okulda sınava girmek mümkün mü?

Başka bir ilde ve başka bir okulda sınava girmek mümkün mü?

Başka bir ilde ve başka bir okulda sınava girmek mümkün mü? Uzaktan eğitim sürecinde birçok aile çocuklarının öğrenim gördükleri illerde değil, başka il ya da ilçelere gitti. Birçok veli yüz yüze eğitime salgın yüzünden çocuklarını göndermek istemedi. Bu nedenle de ailelerin birçoğu başta İstanbul olmak üzere çocuklarının kayıtlı oldukları illerde değil, il ve ilçelerde bu süreci geçirmeyi tercih etti.

Ancak lise sınavlarının yüz yüze olacağının açıklanmasıyla aileler için yine “salgın kaygısı” baş göstedi. Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) de öğrenci hareketliliğini azaltmak için karar aldı. Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’un imzasıyla illere gönderilen yazıda isteyen velilerin çocuklarını kayıtlı oldukları okulların dışında da sınava girmelerinin önü açıldı.

BAŞKA BİR İLDE VE BAŞKA BİR OKULDA SINAVA GİRMEK MÜMKÜN MÜ?
 

Kimler bulundukları illerde ve başka okullarda sınava girebilecek?

Yazıya göre yüz yüze eğitim kapsamına alınmayan sınıflar düzeyindeki öğrenciler, istemeleri hâlinde, KKTC dâhil bulundukları yerleşim yerlerindeki öğrenim gördükleri okul ile aynı okul türündeki eğitim kurumlarında, aynı okul türü bulunmaması hâlinde aynı program uygulayan resmî ve özel okullarda sınavlara girebilecekler.

Mesleki ve teknik ortaöğretim kurumları ile güzel sanatlar ve spor liselerinde ise öğrencinin bulunduğu yerleşim yerlerine yakın il/ilçelerde bulunan kayıtlı olduğu okulla aynı okul/program türü/alan/dalı bulunması şartıyla sınavlara girebilecekler.

NE YAPMAK GEREKİYOR?

Bu durumda veliler ne yapacak? 26 Şubat 2021 Cuma gününe kadar sınava girilecek dersleri de belirterek bu konudaki taleplerini ikametlerinin bulunduğu ildeki ilgili okul müdürlüğüne bir dilekçe ile bildirecek. Aynı zamanda, öğrencilerin öğrenim gördüğü okul müdürlüğünü de bu konuda bilgilendirecek.

Bu durumdaki öğrencilerin sınava girdikleri derslere ilişkin aldıkları puanlar sınava girilen okul müdürlüğünce öğrencilerin kayıtlarının bulunduğu okullara elektronik ortamda  bildirilecek ve sınav evrakları da ilgili okul müdürlüğüne ulaştırılacak.

12-02-2021


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş