Arama sonuçları

Başkan Yavaş’tan öğrencilere: Her türlü ihtiyacınızı karşılayacağız

Başkan Yavaş’tan öğrencilere: Her türlü ihtiyacınızı karşılayacağız

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Başkent’e üniversite okumak için gelen öğrencileri açıkta bırakmayacaklarını söyleyerek, “Kimseyi aç ve açıkta bırakamayız. Nasıl kışın sokakta kimseyi bırakamıyorsak şimdi gelen öğrencileri de sahipleniyoruz. Yedekten asil yer kazanana kadar her türlü ihtiyaçlarını karşılayacağız” dedi.

Sosyal medya hesapları üzerinden barınma sorunu yaşayan öğrencilere çağrı yapan Yavaş, “Barınma sıkıntısı çeken evlatlarımız için geçici konaklama imkanı sağlamaya başladık” notuyla öğrencilere geçici barınma imkanı sağladıklarını açıkladı. Yavaş şöyle dedi:

“Yarınlarımızı bilimin ışığıyla aydınlatacak olan kıymetli evlatlarım, sizleri Ankara’mıza üniversite okumaya davet etmiştik. Bu esnada barınma sıkıntısı çeken evlatlarımız için geçici konaklama imkanı sağlamaya başladık.  Şefkat Evlerimize, kiraladığımız yurt ve otele öğrencilerimizi yerleştirmeye başladık. Sizler hür fikirlerinizle geleceği inşa ederken daima yanınızda olacağım.”

3 BİNDEN FAZLA BAŞVURU OLDU

Büyükşehir Belediyesi’ne ait Şefkat Evleri, kiralanan yurt ve otellere öğrenciler yerleştirilmeye başlanırken, sadece 2 gün içinde barınma sorunu yaşayan 2 binden fazlası kız öğrenciler olmak üzere 3 binden fazla öğrenci Büyükşehir Belediyesi’ne başvuru yaptı. AŞTİ’de karşılandıktan sonra Ankara’yı tanıtan bilgilendirmelerle yurtlara yerleştiriliyor.

EV SAHİBİ BÜYÜKŞEHİR: ÖĞRENCİ VE VELİLERE SICAK KARŞILAMA       

Kalacakları barınma noktalarına Büyükşehir Belediyesi tarafından yerleştirilen öğrencilere ayrıca içerisinde şampuan, diş fırçası gibi pek çok malzemenin yer aldığı hijyen ve ikram kiti hediye ediliyor. Üniversite öğrencileri kaldıkları merkezlerde sabah kahvaltısı ve akşam yemeği olmak üzere günde ücretsiz iki öğün yemek ve çamaşır yıkama hizmetinden de yararlanabilecek.

YAVAŞ: “BİZE EMANETSİNİZ”

 Büyükşehir Belediyesinde bilgilendirilen öğrenciler aileleriyle birlikte Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’a teşekkür ziyaretinde bulundular. Ziyarette veliler “Bize böyle bir imkan sağladığınız için size minnettarız” derken öğrenciler de “Gençler bu iyiliğinizi unutmayacak” sözleriyle düşüncelerini dile getirdiler. Öğrencilere ve ailelerine “Görevimiz” diye yanıt veren Yavaş, şöyle konuştu:

“İnşallah hepiniz yerlerinize yerleşeceksiniz. Yedeklerde sıranız gelinceye kadar bize emanetsiniz. Her şeyiniz bize ait. Güvenli yurtlara yerleştireceğiz sizi. Arkadaşlarımız sizlere Ankara’daki öğrencilere tanıdığımız avantajları anlatacaklar. Görevli arkadaşlarımız sizinle ilgilenecekler. Acil bir ihtiyacınız olursa araç ya da sağlık gibi durumlarda da başvuracağınız numaralar sizlere verildi. Direkt o numaraları arayabilirsiniz. Eğitim hayatınız boyunca arkadaşlarımızla iletişim halinde olabilirsiniz. İhtiyaçlarınız için yanınızda olmaya çalışacağız. Bize emanet çocuklarınız. Hepinizi tebrik ediyorum, başarılar diliyorum.”

 

24-09-2021


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş