Arama sonuçları

Başkent üniversiteleri kapılarını lise öğrencilerine açıyor

Başkent üniversiteleri kapılarını lise öğrencilerine açıyor

Başkent üniversiteleri kapılarını lise öğrencilerine açıyor. Ankara Eğitim Platformu Başkanı Mirkan Aydın, platforma üye okullardaki lise öğrencilerinin matematik, fen, sosyal bilimler ve teknoloji gibi dersleri üniversitede işleyebileceklerini belirtti.  Aydın, "Böylece, çocuklarımızın daha lise çağındayken üniversite deneyimi yaşamalarını hedefliyoruz" dedi. 

Başkentte faaliyet gösteren 22 özel eğitim kurumunun bir çatı altında buluştuğu Ankara Eğitim Platformu, üniversite rektörleriyle "Ankara Eğitimin Başkentidir" temasıyla bir araya geldi.

BAŞKENT ÜNİVERSİTELERİ KAPILARINI LİSE ÖĞRENCİLERİNE AÇIYOR

Platform Başkanı Aydın, ülkedeki eğitim sektörünün standartlarını yükseltme ve eğitim kalitesini dünya okulları ile rekabet edecek düzeye taşıma amacını taşıdıklarını anlattı. 

Aydın, Ankara'daki üniversiteler ve özel okullar olarak öğretmenlere yönelik yüksek lisans, sertifikalı eğitimler ve uluslararası deneyimler konularında beraber çalışma alanlarını ele aldıklarını belirtti. Aydın, ayrıca platform üyesi okul öğrencilerinin tercihlerine ve sosyal becerilerine katkı için iş birliklerini görüştüklerini aktardı. 

Aydın, mutabakata varılan iş birlikleri konusunda şunları anlattı: "Platform üyesi okullardaki lise öğrencileri matematik, fen, sosyal bilimler ve teknoloji derslerini üniversitede işleyebilecekler. Böylece, çocuklarımızın daha lise çağındayken üniversite deneyimi yaşamalarını hedefliyoruz.Üniversite rektörlerimiz, kapılarının öğrenci ve öğretmenlere açık olduğunu beyan ettiler. Bu konudaki mutabakat kararımızı, bugünkü toplantıda aldık. Bu kararla birlikte öğrencilerimize ve öğretmenlerimize çok önemli bir fırsat sağlanmış oldu. Ayrıca, öğretmenlerimiz üniversitelerden yüksek lisans ve sertifika edinme konusunda destek alabilecekler."

Toplantıya, platform üyesi 22 eğitim kurumu temsilcisi ile katılan rektörler şöyle: Bilkent Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Abdullah Atalar. Ankara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erkan İbiş. Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Barca. Çankaya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Can Çoğun. Başkent Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Haberal. OSTİM Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Murat Yülek. Atılım Üniversitesi Yönetim Kurulu Üyesi Yaman Zaim. TED Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Kemal Levend Parnas.

05-02-2020


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş