Arama sonuçları

Başvurularda Samsun, öğrenci sayısına göre Türkiye birincisi

Başvurularda Samsun, öğrenci sayısına göre Türkiye birincisi

Bu yıl Samsun merkezli düzenlenecek Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali (TEKNOFEST) için kentten 30 bini aşkın başvuru yapıldı.

Samsun Valisi Zülkif Dağlı, TEKNOFEST'in dünyanın en büyük teknoloji, uzay ve havacılık festivali olduğunu, bu nedenle kentte büyük heyecan yaşandığını söyledi. Dağlı, "Akla gelen her yerde SİHA, ZİHA, İHA'lar... Önce çocuklarımız yarışmacı olarak başvuruyor, ardından bunlar girişimci oluyor, ardından da sanayici olacaklar ve oluyorlar. Hedef bu zaten, bunu da inşallah başarıyoruz" dedi.

Dağlı, Samsun olarak toplumda teknolojiye ilgiyi artırmayı ve TEKNOFEST 2022'den azami faydalanmayı amaçladıklarını dile getirdib

"TEKNOFEST BAŞLAMADAN ÖNCE GÜZEL YANSIMALARINI GÖRMÜŞ OLDUK"

TEKNOFEST 2022 etkinliklerinin Samsun Çarşamba Havalimanı'nda 30 Ağustos-4 Eylül'de gerçekleştirileceğini aktaran Dağlı, yaklaşık 120 dönüm alanda hazırlıkları sürdürdüklerine işaret etti.

Dağlı, TEKNOFEST'in kente şimdiden birçok kazanım sağladığını vurgulayarak, "Örneğin, geçen yıl Samsun'umuzdan 704 proje çıkmışken, bu yıl 30 bini geçen başvuru sayısının olduğunu gördük. Öğrenci sayısıyla oranladığımızda Türkiye'de birinci durumdayız." ifadelerini kullandı.

Dağlı, TEKNOFEST sayesinde kente birçok kalıcı eserin de kazandırılacağına dikkati çekti. 

14-04-2022


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş