Arama sonuçları

Yüz yüze eğitim: Hangi kademelerde başlıyor?

Yüz yüze eğitim: Hangi kademelerde başlıyor?

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) yüz yüze eğitime dair açıklama yaptı. Buna göre, ülke genelinde Kovid-19 salgın tedbirleri çerçevesindeki kademeli normalleşme kapsamında 17 Mayıs Pazartesi gününden itibaren bazı kademelerde yüz yüze eğitime geçilecek.

YÜZ YÜZE EĞİTİM ONLAR İÇİN BAŞLIYOR

Buna göre okul öncesi eğitim kurumları, özel gereksinimli öğrencilerin özel eğitim okul ve sınıfları, özel eğitim ve rehabilitasyon merkezleri ile 8 ve 12’nci sınıfların destekleme ve yetiştirme kursları/takviye kurslarında yüz yüze eğitime geçilecek.

Diğer kademelerdeki resmî ve özel, örgün ve yaygın tüm eğitim ve öğretim kurumlarında 1 Haziran Salı gününe kadar uzaktan eğitime devam edilecek.

8. VE 12. SINIFLAR YÜZ YÜZE EĞİTİME BAŞLIYOR

Resmî ve özel tüm okul öncesi eğitim kurumları, özel gereksinimli öğrencilerimizin özel eğitim okul ve sınıfları,  özel eğitim ve rehabilitasyon merkezleri ile 8 ve 12. sınıf öğrencilerinin destekleme ve yetiştirme kursları/takviye kurslarında 17 Mayıs Pazartesi gününden itibaren "Eğitim Kurumlarında Hijyen Şartlarının Geliştirilmesi ve Enfeksiyonu Önleme Kontrol Kılavuzu”ndaki koşullara uyulması şartıyla yüz yüze eğitime başlanabilecek. Bu kapsamdaki öğrenci, öğretmen ve eğitim çalışanlarının salgın kısıtlamalarından etkilenmemesi için gerekli kolaylık, valiliklerce sağlanacak.

1 Haziran Salı gününden itibaren yüz yüze eğitimin devamıyla ilgili kararın, bu tarih öncesinde yapılacak durum değerlendirmesinin ardından kamuoyu ile paylaşılacağı açıklandı.

16-05-2021


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş