Arama sonuçları

Bazı özel okullar uzaktan eğitime başladı

Bazı özel okullar uzaktan eğitime başladı

Bazı özel okullar uzaktan eğitime başladı. Bu hafta okul yok ama bazı özel okullar tatil yapmayarak uzaktan eğitime başlama kararı aldı. Birkaç özel okul dünden itibaren uzaktan eğitime başlarken, bazıları ise hafta içinde eğitime başlamayı planlıyor. Hürriyet'in haberine göre, Türkiye Özel Okullar Derneği (TÖZOK) Başkanı Nurullah Dal, bu hafta özel okulların planlama sürecinde olduklarını belirterek şunları söyledi:

BAZI ÖZEL OKULLAR UZAKTAN EĞİTİME BAŞLADI

“Bazı özel okulların eğitime bu haftadan itibaren başlamasını doğru bulmuyorum. 18 milyon öğrencinin tatil olduğu söylendi. Gelecek hafta okullar uzaktan eğitime başlayacak. Eğitim Bilişim Ağı (EBA)'nın online kısmı var. Tüm öğretmen ve öğrencilerimiz burada kayıtlı. Öğretmenlerimiz burada ister sınıf ortamı gibi, ister ders gönderme alma şeklinde derslerini sürdürebilecekler. Bu hafta uzaktan eğitime hazırlık için çalışılacak.

TEK BİR MODEL YOK

Daha sonraki hafta öğretmenler evlerinden öğrencilerle ilgili çalışmaları sürdürecekler. Okullarımız ve eğitimcilerimiz eski EBA zannediyorlar, bu ciddi yanılgı. Son bir senedir üzerine yapılan yatırımla ciddi bir uygulama haline geldi. Özel okullarımız da bundan faydalanacak. Okula gelemeyen, hasta çocuklarımız için bu programlar, altyapıları olan özel okullarda vardı. Bu hafta ciddi bir planlama süreci olacak. Herkes kendi altyapısına göre bir sistem kurgulayacak. Uzaktan eğitimde tek model yok. Sınıf ortamı gibi konferans yapıp işleyen de olacak, video çekip yollayan da. Bu süreç öğretmenlerimizin teknolojiyi kullanmasında yaratıcılığını ortaya çıkaracak.”

17-03-2020


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş