Arama sonuçları

Beşiktaş Sakıp Sabancı Anadolu Lisesi: Hangi yüzdelik dilimden öğrenci alıyor?

Beşiktaş Sakıp Sabancı Anadolu Lisesi: Hangi yüzdelik dilimden öğrenci alıyor?

Hazırlık sınıfı olan Anadolu liseleri arasında yer alan Beşiktaş Sakıp Sabancı Anadolu Lisesi hangi yüzdelik dilimden öğrenci alıyor? Diplomasının özelliği ve üniversiteye yerleşme oranları nedir? Tüm bu soruları pervinkaplancom instagram yayınına katılan Beşiktaş Sakıp Sabancı Anadolu Lisesi Müdürü Sedat Işık yanıtladı.

İşte sorular ve yanıtları:

HAZIRLIK SINIFININ ETKİSİ

-Hazırlık sınıfı olan liselerden birisiniz. Bu durum okulun puanlarına da yansıyor. Geçen sene okula son giren öğrencinin yüzdelik dilimi ve puanı ne olmuştu?

İngilizce eğitiminin yoğun verilmesi başarılı olan okulumuza talebin artmasını daha da sağladı. Yüzdelik dilimin dilimimizin öne çekilmesinde büyük bir etkisi olduğunu düşünüyoruz. Ayrıca okul kültürünün yerleşmiş olduğu bir okuluz. Biz okulun hazırlık sınıfına sahip olması konusunda hazırlık sınıfı büyük katkı sağladı öğrencilerimizle daha fazla bir arada olmamıza fayda sağladı.

Geçen yıl ilk yerleştirmede 461.717 puan ve 0.64’lük yüzdelik dilimle son öğrencimiz yerleşmiştir.

NAKİLLER DÖNEMİ PUANLARI

- İlk merkezi yerleştirmenin ardından nakiller döneminde puanlarda nasıl bir değişiklik oldu?

Okulumuzun taban dilimi 0.64'ten 0.56'ya yükselmiştir.

-Hazırlık sınıfı zorunlu mu? Hazırlık atlamak mümkün mü?

Hazırlık sınıfını atlamak isteyen öğrenciler için Milli Eğitim Bakanlığı'nın hazırlık sınıflarına yönelik yönetmeliği geçerlidir.

-Öğrenciler hazırlık sınıflarında seviyelerine göre mi ayrılıyorlar?

Sene başında toefl sınavı ve bir İngilizce mülakat yapıyoruz. Onlar sonucunda seviyeler belirlenip her seviyeye uygun kaynak sağlanarak öğrencilere etkin bir dil eğitimi sunuluyor. Hazırlık sınıfı bittiğinde öğrencilerimizin ana dil yetkinliğine yakın dil öğrenimlerini hedefliyoruz.

HAFTADA KAÇ SAAT YABANCI DİL DERSİ VAR?

-Hazırlık sınıfında haftada kaç saat yabancı dil var? Sonraki sınıflarda kaç saat oluyor?

20 saat İngilizce

4 saat Almanca

Talim Terbiye Kurulu’nun belirlediği saat diliminde ilerliyor. Ayrıca Sabancı Vakfı’nın

desteğiyle de öğrencilerimizin istek duyduğu kadar dil eğitimi desteklenmektedir.          

-İkinci yabancı dil nedir? Haftada kaç saat?

4 saat Almanca dersi vardır.

 

IB PROGRAMI UYGULANIYOR

-Aynı zamanda IB programı uygulayan lisesiniz. Öğrencilere hangi avantajları sunuyor?

IBDP programı öğrencilere ulusal diplomanın yanında uluslararası bir diploma sunuyor.

- Okulda toplam kaç öğretmen bulunuyor? Yabancı öğretmen var mı?

Okulumuzda 54 kadrolu öğretmen bulunmaktadır.  2 tane de anadili İngilizce olan yabancı hoca ve 1 Almanca hocası bulunmaktadır.

-2022-2023 öğretim yılı için kontenjanınız nedir? Bu yıl kaç öğrenci alacaksınız? Geçen seneye göre kontenjan ne oldu?

120 öğrenci alacağız.

-Sınıf kontenjanlarınız ne olacak?

30 kişiden 4 sınıfımız olacak.

-Şu anda lisede kaç öğrenci öğrenim görüyor?

583 öğrencimiz okulumuzda öğrenim görmekte.

-Öğrenciler için özel bir burs sistemi var mı?

Sabancı Vakfı’nın desteği ile öğrencilerimize bir çok burs ve ödül imkanı bulunmaktadır.

BURSLAR

Sabancı Üniversitesi, yapılan protokol kapsamında Yıl Sonu Başarı Ortalaması hesaplanarak elde edilen sonuçlara göre Hazılrık,9,10 ve 11.  sınıflarımızdan ilk 5'e giren toplam 20 öğrencimize %100 Yaz Okulu bursu verecektir. ( 2020-2021 Eğitim Öğretim Yılında okulumuz bünyesinde 9. Sınıf kademesi bulunmadığından bahsi geçen burstan Hazırlık, 10, 11. Sınıf öğrencilerimizden 15 kişi yararlanacaktır.)

Sakıp Sabancı Anadolu Lisesi'nden mezun olan ve Yükseköğretim Kurumları Sınavı'nda en yüksek puanı alan 3 öğrenciye de üniversite öğrenimleri süresince "Sakıp Sabancı Başarı Bursu" verilmektedir.

Sakıp Sabancı Anadolu Lisesi'nden mezun olan ve Yükseköğretim Kurumları Sınavı'nda herhangi bir puan türünde sıralamada ilk 20.000 öğrenci arasına girerek Sabancı Üniversitesi'ne %50 burslu olarak yerleşen öğrencilerden yerleşme puan türünde en yüksek yerleşme sıralama başarısı elde eden 3 öğrenci kalan öğrenim ücretinden muaf olarak %100 öğrenim ücreti muafiyetine sahip olacaktır.

ÖDÜLLER

Eğitim alanındaki başarıların teşvik edilmesi amacıyla başlatılan ödül programları kapsamında her yıl Sakıp Sabancı Anadolu Lisesi'ni ilk 3 derece ile bitirenlere olmak üzere birincilere 25, ikincilere 15, üçüncülere 10 Cumhuriyet altını değerinde "Sakıp Sabancı Eğitim Ödülü" verilmektedir.

-Okulun sosyal yaşamı nasıldır? Kulüpler etkin mi? Kulüplerle ilgili bilgi verebilirsiniz.

Okulumuzda öğrenciler sosyal duygusal olarak bir çok faaliyet ile desteklenmektedirler. Kulüp çalışmaları bu faaliyetlerin en başında yer almaktadır. Okulumuzda 20 den fazla aktif kulüp bulunmaktadır. Münazara, MunSA, tiyatro, Etwinnig, robotik, Shellechomarathon, e-spor, fotoğrafçılık, felsefe gibi kulüplerimiz var. Kulüp çalışmalarının yanında Türkiye’nin en prestijli üniversiteli ile yapmış olduğumuz protokol anlaşmalarımız var. Bu anlaşmalar dahilinde öğrencilerim üniversitelerden kariyer secimi, akademik başarı ve alan deneyimi çalışmalarından yararlanmaktadırlar. Öğrencilerimiz üniversitesi kampüsü deneyimleme fırsatları oluyor.

YKS ORANLARI NEDİR?

-Türkiye’deki üniversitelere yerleşme oranlarına baktığımızda mezunlarınız en fazla hangi bölümleri tercih ediyorlar? YKS yerleşme başarısı nedir?

Okulumuz mezunları Türkiye’nin en prestijli okullarında mühendislik ve tıp alanlarını yoğunlukla tercih etmektedirler. Sayısal bölümlerin yanında yönetim, psikoloji ve hukuk alanları da tercih edilen bölümler arasındadır.

-YKS için özel bir hazırlık kursunuz var mı?

Okulumuzda destekleme ve yerleştirme kursları kapsamında alanında uzman öğretmenlerimiz tarafından özel hazırlanmış bir program ile öğrencilerimiz YKS sürecine hazırlanmaktadırlar. Akademik çalışmaların yanında öğrencilerin kariyer seçimlerini yönetirken onların sahada deneyimler edinmelerini sağlamak en önemli hedeflerimizden biri. Bu bağlamda rehberlik servisimizin öncülüğünde öğrencilerimiz ameliyathane ziyaretleri, fabrika gezileri, şirketleri ziyaret etmektedirler.

NEDEN BEŞİKTAŞ SAKIP SABANCI ANADOLU LİSESİ

-Neden sizin lisenizi tercih etmeliler?

İnsanı değerlere sahip, vicdanlı, adaletli, merhametli, vatanına milletine vefalı, problem çözebilme yetesine sahip, geleceği ön görebilen bireyler yetiştirmek ilk hedefimiz. Okulumuzda yerleşmiş bir Sabancılı olma kültürü vardır. Tüm paydaşlarıyla birlikte olumlu okul iklimine sahip bir okuluz. Öğrencilerimiz hem akademik hem de sosyal ve duygusal olarak birçok çalışma ile desteklenmektedir. Akademik olarak güçlü bir kadro ile öğrencilerin kariyer hedeflerine ulaşmalarında en büyük destekçileriyiz. IB programımız ile öğrencilere dünya vatandaşı olmanın kapılarını açıyoruz. Ulusal ve uluslararası projelerde yer alarak öğrencilerimizin kendi varlıklarını ortaya koymaları için onlara alan açıyoruz.

15-06-2022


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş