Arama sonuçları

Bilal Erdoğan: Daha inançlı bir nesil yetişsin istiyoruz

Bilal Erdoğan: Daha inançlı bir nesil yetişsin istiyoruz

Sivas'ta 19. İmam Hatipliler Kurultayı, Türkiye genelindeki 600 civarında imam hatip derneğinin katılımıyla başladı. ÖNDER İmam Hatipliler Derneğinin ev sahipliğinde Sivas Cumhuriyet Üniversitesi 4 Eylül Kültür Merkezi Keykavus Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen kurultayda İstiklal Marşı'nın ardından Kur'an-ı Kerim tilaveti yapıldı, kurultayın tarihini anlatan sinevizyon gösterisi izlendi.

İlim Yayma Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Bilal Erdoğan da kurultayın bu yılki teması olan ahde vefaya dikkati çekerek, Ayasofya'nın yeniden ibadete açılmasını örnek gösterdi. Açılışın Kovid-19 salgını döneminde yapıldığını anlatan Erdoğan, "Allah bize Ayasofya mükafatını verdi. İstanbul'un fethinin sembol camisi Ayasofya" dedi.

DAHA İNANÇLI NESİL

Erdoğan, nimetleri mutlulukla karşılayarak gelecek nesillere aktarma konusunda daha gayretli olunması gerektiğini vurgulayarak, şöyle dedi: "Bizler sivil toplum kuruluşlarıyız, aynı yolun yolcusuyuz. Daha inançlı bir nesil yetişsin istiyoruz. Bununla da yetinmiyoruz, inançlı olsun, Allah korkusuyla büyüsün, ahlaklı olsun ama bir de dünya nereye gidiyor, bunun gerisinde kalmasın. Bilimde, fende, teknolojide, fikirde önder olsun. Aynı zamanda bunun mücadelesini veriyoruz."

İmam hatip okullarında çok başarılı nesillerin yetişmeye devam ettiğinin altını çizen Erdoğan, "Cumhurbaşkanı imam hatipli. 4 çocuğunu da imam hatibe göndermiş. Ben de oğlumu imam hatibe gönderdim, ortaokulu bitirdi, liseye başladı. Buna da sahip çıkmamız bir ahde vefadır" değerlendirmesinde bulundu.

03-09-2022


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş