Arama sonuçları

Bilkent Üniversitesi yüz yüze sınav kararını geri aldı

Bilkent Üniversitesi yüz yüze sınav kararını geri aldı

Bilkent Üniversitesi yüz yüze sınav kararını geri aldı. BirGün'de yer alan habere gör, Bilkent Üniversitesi, final sınavlarını bahar yarıyılında yüz yüze yapmayı planladığı 2 Aralık tarihli kararını geri aldı.

Üniversite senatosu, aralık ayında yapılması planlanan final sınavlarını pandemi nedeniyle yüz yüze yapılmak koşuluyla ileri bir tarihe ertelemişti.

BirGün'de yer alan habere göre, üniversitenin yüz yüze sınav yapma kararına tepki gösteren öğrenciler sosyal medyada kampanya başlatmıştı. Öğrenciler, finallerin bahar dönemine ertelenmesinin ağır bir ders yükü oluşturacağını ifade etmiş ve imza kampanyası başlatmıştı.

Tepkiler üzerine üniversitenin senatosu, cuma ve cumartesi günü toplantı gerçekleştirdi. Toplantının ardından dün (6 Aralık) öğrencilere bildirilen karara göre; final sınavları senenin başında açıklanan tarihte çevrimiçi olarak gerçekleşecek. Ayrıca İngilizce hazırlık programının sınavlarının da çevrimiçi gerçekleşmesi planlandı.

SINAVLAR ÇEVRİMİÇİ YAPILACAK

Bianet’e konuşan ismini vermek istemeyen Bilkent Üniversitesi öğrencisi, sınavların aralık sonu ocak başı çevrimiçi yapılacağını söyledi. Öğrenci, sınavlar nedeniyle yapılamayacak olan ara tatilin de yapılacağını belirtti ve ekledi: “2 Aralık’ta alınan yüz yüze kararı bizim için büyük bir mağduriyet yaratıyordu. İl dışında yaşayan arkadaşlarımız var. Anne babası hasta risk grubunda olan çok sayıda insan var. Ayrıca dersleri şimdi alıyoruz bir buçuk iki ay sonra sınav oluyoruz. Bu büyük bir ders yükü oluşturuyor.”

KARARDA NE DENİLMİŞTİ?

Senato 2 Aralık'ta aldığı kararda şöyle demişti: "2020-21 Akademik yılı Güz yarıyılında yüz yüze yürütülmekte olan uygulamalı dersler ile diğer derslerin laboratuvar ve stüdyo gibi uygulamalı bileşenlerine katılmak, yarıyılın geriye kalan bölümünde öğrenciler için tercihe bağlı olacaktır. Uygulamalı bileşenleri eksik kalan öğrencilere yarıyıl sonunda "I" notu verilecek, eksik etkinlikler ileri bir tarihte telafi edilecektir.

"Lisans derslerinde güz yarıyılı final sınavları yüz yüze yapılmak üzere ileri bir tarihe ertelenecektir. Ancak, sadece mezuniyet durumunda olan öğrenciler için ve başvuru yapmaları durumunda, koşulların uygun olması şartıyla, Ocak ayı içerisinde yüz yüze yapılacak final sınavları düzenlenecektir. Lisansüstü derslerde dersi veren öğretim elemanları final sınavını çevrimiçi olarak yürütebilir.

*Bahar yarıyılı ders kayıtları 7 – 8 Ocak 2021 tarihlerinde yapılacaktır. Bahar yarıyılı ders kayıtlarında derslerin ön koşulları bakımından Güz yarıyılında "I" notu alınmış dersler "başarılı" kabul edilecektir. Akademik başarı durumu bakımından "I" notu alınmış dersler "C" notu ile tamamlanmış gibi düşünülerek geçici bir genel not ortalaması hesaplanacak, yeni ders sınırlamaları bu ortalamaya esas alınarak işletilecek, ancak geçici ortalama not çizelgelerinde gösterilmeyecektir."

07-12-2020


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş