Arama sonuçları

Bin 100 okulda Covid-19 çıktı

Bin 100 okulda Covid-19 çıktı

Bin 100 okulda Covid-19 çıktı. BirGün'den Mustafa M. Bildircin'in haberine göre, yüz yüze eğitimin, “Aşamalı ve seyreltilmiş” olarak başladığı 21 Eylül’de bin 743 olan günlük Covid-19 hasta sayısı, yedinci haftada günlük 2 bin 500’lere ulaştı.

Filyasyon ekipleri, yüz yüze eğitime geçiş ile birlikte Covid-19 kaynaklı takip edilen öğrenci sayısının arttığını ifade ederken Sağlık Bakanlığı ve MEB’in, yüz yüze eğitimin salgına etkisine ilişkin herhangi bir veri paylaşmaması tepki çekti. Eğitim Sen’in sahadan aldığı bilgiler ile hazırladığı raporlara göre ise bin 100’ün üzerinde okulda Covid-19’a rastlandı.

BİN 100 OKULDA COVİD-19 ÇIKTI

Bakanlıklar konuya ilişkin sessizliğini korurken yüz yüze eğitimin ilk gününden bugüne aradan geçen yedi haftada tüm ülkede günlük hasta sayısı yüzde 48, toplam hasta sayısı da yüzde 30 arttı. Uzmanlar diğer değişimlerin de etkisi olmakla birlikte okulların açılmasının hasta sayısının artmasında en büyük etken olduğuna dikkati çekiyor.

TAKİPTEKİ ÖĞRENCİ SAYISI ARTTI

Eğitimciler, veliler ve öğrenciler salgın nedeniyle duydukları endişenin giderek arttığını belirtirken filyasyon ekipleri, takip ettikleri kişiler arasında öğrenci ve eğitimcilerin sayıca fazlalaştığını dile getirdi. Konunun tarafları ile bir araya gelmeyen MEB, yüz yüze eğitim ve salgının yayılım hızı konusunda sessizliğini korusa da günlük vaka sayılarında okulların açıldığı 21 Eylül’den bu yana yaşanan değişim kaygıları haklı çıkardı.

Türkiye 21 Eylül’de, okul öncesi ve birinci sınıflar için okulların kapısını açtı. Tüm Türkiye’de okul öncesi ve birinci sınıf kademesinde, “Aşamalı ve seyreltilmiş” şekilde başlayan yüz yüze eğitimin ilk haftası tamamlandığında Türkiye’deki toplam Covid-19 hasta sayısı 315 bin 845 olarak açıklandı.

MEB, 12 Ekim’de ise yüz yüze eğitimde ikinci aşamaya geçti. Buna göre, ilkokul iki, üç ve dördüncü sınıf, ortaokul sekizinci sınıf, lise hazırlık ve 12’nci sınıf öğrencileri de yüz yüze eğitime başladı. Birinci aşamada sadece tek gün okula giden okul öncesi eğitim öğrencileri, 12 Ekim itibarıyla haftanın beş günü okula çağırıldı.

ARTIŞ BELİRGİNLEŞTİ

Yüz yüze eğitimin ikinci aşamasına geçişin ardından Türkiye’deki günlük Covid-19 hasta sayısı ise belirgin biçimde yükseldi. Okulların açılması ile hasta sayısındaki artış arasında bir ilişki olup olmadığı konusunda herhangi bir açıklama yapılmazken eğitim sendikaları MEB’e, “Şeffaflık” çağrısında bulundu. 12 Ekim’de günlük bin 614 Covid-19 hastası açıklayan Sağlık Bakanlığı, 19 Ekim günü ise bin 958 yeni Covid-19 hastasını duyurdu. Yüz yüze eğitimde ikinci aşamaya geçişin ilk haftası tamamlandığında, Türkiye’deki toplam hasta sayısının 349 bin 519 olduğu bildirildi.

ÜÇÜNCÜ AŞAMADA PİK YAPTI

Türkiye’nin, 20 Ekim itibarıyla açıkladığı günlük hasta sayısı 2 binin altına inmedi. Buna göre, yüz yüze eğitimde ilk aşamanın beşinci, ikinci aşamanın ise üçüncü haftasında toplam vaka sayısı, 363 bin 999 olarak kaydedildi. Bu sırada MEB, yüz yüze eğitimde üçüncü aşama için 2 Kasım’ı işaret etti. Beşinci ve dokuzuncu sınıf öğrencilerinin de yüz yüze eğitime başladığı 2 Kasım’da Sağlık Bakanlığı, günlük hasta sayısını 2 bin 302, toplam hasta sayısını ise 379 bin 775 olduğunu bildirdi. Üçüncü aşamanın ilk haftası tamamlandığında ise Türkiye’deki toplam Covid-19 hasta sayısı 17 bin artışla 396 bin 831’e fırladı.

11-11-2020


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş