Arama sonuçları

Bir özel okul daha iflas etti

Bir özel okul daha iflas etti

Bir özel okul daha iflas etti. BirGün'ün haberine göre, Adana'da Özel Seyhan Okulu'nun sahibi iflasını açıklayınca, okulda öğrenim gören öğrenciler ve kayıt paralarını peşin yatıran veliler, mağdur oldu.

Çukurova ilçesi Güzelyalı Mahallesi'ndeki özel bir okulun yaklaşık 30 senedir kurucusu ve sahibi olan Oktay Seçmen, 2019- 2020 eğitim ve öğretim yılının ortasında ekonomik olarak kötü durumda olduğunu gerekçe göstererek iflas ettiğini duyurdu.

Seçmen’in öğretmenlere bir yılı aşkın süredir maaş ödemesi yapmadığı ve velilerden 20 bin TL civarındaki kayıt paralarını peşin aldığı iddia edildi. Ekonomik sıkıntılarının giderek arttığını aktaran Seçmen, artık okulun eğitim ve öğretimi sürdüremeyeceğini velilere bildirdi. Ayrıca okul yönetimi tarafından da velilere, çocuklarını başka okula alması konusunda SMS yoluyla bilgi verildi.

Öğrenci velilerinden Abdullah Ziya Çelik, sene başında kayıt paralarının kendilerinden peşin istendiğini ve ödeme yaptıklarının altını çizdi.

MAAŞLAR ÖDENMEMİŞ

Okul sahibinin kendilerine verdiği taahhütlerden hiçbirini yerine getirmediğini öne süren Çelik, şunları söyledi: “Öğretmenlerin dahi maaşını ödememiş. Öğretmen kalmadı okulda zaten. Maaşlarını ödemediği için mahkemelik oldu herkesle. Eğitim durdu. Ne yapacağımızı bilmiyoruz. Çocuklarımızın eğitiminin aksamasını istemiyoruz. Yaklaşık 20 bin TL´lik paramızı da alıp bizi ortada bıraktılar.”

Okulun eski öğretmenlerinden Zeynep Karateke ise geçen yıldan 5 aylık maaşının içeride kaldığını kaydederek, “Sene sonuna kadar mağdur edildik ama bu sene öğrenciler mağdur olmasın istedik. Sonuna kadar haklarımızı istiyoruz. Okullar eğitimhanedir, ticarethane değil” dedi.

19-02-2020


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş