Arama sonuçları

Bireyselleştirilmiş eğitim sistemi geliyor

Bireyselleştirilmiş eğitim sistemi geliyor

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, New York'ta katıldığı BM 77. Genel Kurulu "Eğitimin Dönüştürülmesi Zirvesi"nin ardından açıklamalar yaptı. Özer, yakın zamanda kamuoyuyla detaylarını paylaşacakları bir çalışmayla ilgili de bilgi verdi.

İlk kez öğrenci ve öğretmen destek sistemine ilişkin yeni bir çalışmayı kamuoyuna açıklayacaklarını belirten Özer, şunları kaydetti:

BİREYSELLEŞTİRİLMİŞ EĞİTİM SİSTEMİ

"Daha önce nasıl yardımcı kaynakları öğrencilerimize ulaştırmışsak bu yeni sistemde de öğrenciler kendi kişisel gelişimlerini, bireyselleştirilmiş eğitim kapsamında sürekli izleyebilme imkanına sahip olabilecekler ve eksikliklerini dijital platform içerisinde de giderebilme, farklı ünitelerle destekleyebilme, farklı sorun mekanizmalarıyla destekleyebilme imkanına sahip olacaklar. Aynı zamanda öğretmenlerimiz de öğrencilerin bireyselleştirilmişeğitim kapsamındaki kişisel gelişimlerini de izleyebilme imkanına sahip olacaklar. Öğretmen ve öğrenciyi destek sisteminde bireyselleştirilmiş eğitim ön plan çıkacak.

HER ÖĞRENCİNİN KAZANIMI FARKLI

Her öğrencinin kazanımlarla ilişkisi farklı. Bu dijital platformla ilk kez herkes, kendi seviyesine göre farklı yardımcı kaynaklarla desteklenebilme imkanına sahip olacak. Öğretmenler de sınıflarında bulunan tüm öğrencilerin gelişimlerini, hangi yardımcı kaynaklardan yararlandıklarını ve orada almış oldukları mesafeleri çok rahat bir şekilde izleyebilme imkanına sahip olacaklar."

İLK OLARAK DYK’LARDA KULLANILACAK

İlk planda bu öğrenci ve öğretmen destek sistemini, destekleme yetiştirme kurslarında kullanmayı amaçladıklarını ifade eden Özer, şöyle dedi: "Yeni sistem ile destekleme yetiştirme kurslarına katılan öğrencilerin başlangıçtaki ve her aydaki gelişimlerini platform üzerinde izleyebilme, destekleme imkanı olacak."

26-09-2022


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş