Arama sonuçları

'Biz Bir Takımız' projesi eğitimleri 1056 öğrenci ile başladı

'Biz Bir Takımız' projesi eğitimleri 1056 öğrenci ile başladı

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Eğitim Araştırma ve Koordinasyon Genel Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen "Biz Bir Takımız" projesinin programına katıldı.

Gençlik ve Spor Bakanlığı Konferans Salonu'nda düzenlenen programda konuşan Bakan Kasapoğlu, "Biz Bir Takımız" projesi kapsamındaki eğitimlerin bin 56 öğrenci ile başladığını söyledi.

6 VE 7'NCİ SINIF ÖĞRENCİLERİNE UYGUN

Kasapoğlu, projenin daha çok 6 ve 7. sınıf öğrencilerine yönelik bir eğitim faaliyeti olduğunu belirterek, "Geçtiğimiz yıl 7 ilimizde uyguladığımız bu çalışmayı bu yıl 24 ilimizde hayata geçiriyoruz, önümüzdeki sene 81 ilin tamamında" dedi.

Eğitim sürecinin sonunda farklı illerden gelen çocukların ortak bir şehirde düzenlenecek kampta bir araya geleceklerini anlatan Kasapoğlu, şöyle dedi:

"Çocuklarımıza eğitim verecek ve çalışmaya iştirak edecek olan gönüllü eğitmen adaylarımız, il müdürlerimiz, il koordinatörlerimiz ve mentörlerimiz bugünden başlamak üzere 11 Aralık tarihine kadar alanında uzman kişilerce verilecek eğitimlere katılacak. Çalışma arkadaşlarımız ve gönüllü gençlerimizden oluşan eğitmenlerimiz de kendi aralarında bir takım oluşturarak 'Biz Bir Takımız' diyecek ve öğrenci kardeşlerimize örnek olacaklar. Çocuklarımız haftada 4 saat katılacakları spor ve sosyal uyum eğitimleri görecek. Burası bizzat gençlerin kendi evi, yuvası. Tıpkı gençlik merkezlerimiz, genç ofislerimiz, yurtlarımız, spor tesislerimiz gibi. Gençlerimizin heyecanı, enerjisi bize daima güç veriyor."

Bakan Kasapoğlu, proje kapsamında öğrencilerin eğitmenlerin gözetiminde 14 hafta eğitim alacağını söyledi.

GENÇLERİN EMRİNDE, HİZMETİNDEYİZ

Kasapoğlu, Türkiye'nin çok genç bir nüfusa sahip olduğuna dikkati çekerek, "Bugün sayısı 800'leri bulan yurt, 400'e yakın gençlik merkezi ve sayısız spor tesisimizle biz daima Türkiye’nin gençlerinin emrinde, hizmetindeyiz" dedi.

 

06-12-2021


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş