Arama sonuçları

Biz kuşakları X, Y, Z kategorisiyle ele almıyoruz

Biz kuşakları X, Y, Z kategorisiyle ele almıyoruz

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli kuşak ayrımı yapmadıklarını söyledi. Bahçeli, “Biz kuşakları X, Y, Z kategorisiyle ele almıyor, bu şekilde analiz etmiyoruz. Buradan da bir sonuç çıkmayacağını düşünüyoruz” dedi.

Partisinin TBMM Grup Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, son 1,5 aydır yaşanan gerilim dolu hadiseleri baz alarak, bugün yalnızca Türk gençliği üzerine konuşmak, dertleşmek ve görüşleri açıklamak arzusunda olduğunu söyledi.

BİZ KUŞAKLARI X, Y, Z KATEGORİSİYLE ELE ALMIYORUZ

Boğaziçi Üniversitesi'nde 4 Ocak 2021'den itibaren başlayan protestolarla ilgili de Bahçeli şöyle dedi:

"Biz kuşakları X, Y, Z kategorisiyle ele almıyor, bu şekilde analiz etmiyoruz. Çünkü bu ayrımın alfabenin diğer harflerine kadar ulaşacağını, buradan da bir sonuç çıkmayacağını düşünüyoruz. Milleti bir görüyor, adına Türk milleti diyoruz. Gençliği bir değerlendiriyor, müstesna unvanına Türk gençliği diyoruz. Geleceğimizden tasarruf yapamayacağımıza göre, gençlikten taviz vermemiz, onlara kulak tıkamamız, onları hayatın kaotik şartlarında sahipsiz bırakmamız kuşku yok ki söz konusu olamayacaktır. Düşüncesi, siyasi ve ideolojik aidiyeti ne olursa olsun, evvel emirde söylemek isterim ki Türk gençliği bizim has bahçemiz, parlak yüzümüz, muazzam hazinemizdir, Hiç ayırt etmeksizin, hiçbir fark gözetmeksizin, her genç kardeşime elimi uzatıyor, alayını birden hasretle kucaklıyorum. Onlar bizim her şeyimizdir ne oy kaygısına ne siyasi tartışmalara ne de basit çıkar hesaplarına hapsedilemeyecek mümtaz değerlerimizdir. Gençlik hür istikbalimizin mimarı, mihmandarı, mirasçısı, mihrabıdır.  Türk gençliği. 'Kim var?' diye sorulduğunda, sağına/soluna bakmadan, fert fert 'Ben varım.' diyebilen haykırışın ta kendisidir Türk gençliği. Gözümüze nasıl bakıyorsak onlara da öyle bakmalıyız. Genç kardeşlerimin üzerinde hesap yapan çakal suretlerini görüyor, emellerini yakından tanıyor ve takip ediyoruz.

GENÇLER ÜZERİNDEN HESAP YAPANLAR

Türkiye'de, 15-24 yaş grubunda yaklaşık 13 milyon kişinin bulunduğunu, nüfusun yüzde 15,6'sının gençlerden müteşekkil olduğunu bildiren Bahçeli, Türkiye'nin genç nüfus oranının, AB ülkelerinin genç nüfus oranlarından çok daha fazla olduğuna dikkati çekti. 

Bahçeli, bu tablonun esasen potansiyel, mukayeseli ve Türkiye'nin stratejik gücünün apaçık delili olduğuna işaret ederek, şöyle dedi:

"Türk gençliğinin aklını bulandırmaya, arayışlarını budamaya, duruşunu bozmaya, geleceğini karartmaya çalışan iç ve dış mihrakların ana gayesi bu güçten çekinmelerinden dolayıdır.  Onun bunun şiddet aparatı olmalarına tahammül edemiyoruz. Bizim ne dağa gönderecek ne hücre evine yollayacak ne üniversite kapılarındaki eylemlerde kaybedecek ne de sokak aralarında molotof fırlatacak tek bir gencimiz, tek bir evladımız, tek bir fidanımız dahi yoktur. Devşirdikleri kişilerin eline silah tutuşturanlar, militan açığını bu yolla takviye etmek için üniversitelere tezgah kuranlar bunun bedelini ağır ve acıklı şekilde ödemelidir.”

 

23-02-2021


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş