Arama sonuçları

Bloetooth kontrollü akıllı priz yaptı

Bloetooth kontrollü akıllı priz yaptı

Bluetooth kontrollü akıllı priz yaptı. ide okulları, 5. sınıf öğrencisi Çağan Öncül, kodlama, elektronik (Arduino) ve 3 Boyutlu tasarım uygulamalarını bir araya getirerek “Bluetooth Kontrollü Akıllı Priz” projesi yaptı.

ide okulları 5. sınıf öğrencisi Çağan Öncül, bilişim dersinde yapmış olduğu “Bluetooth Kontrollü Akıllı Priz” projesi ile kodlama, elektronik (Arduino) ve 3 Boyutlu tasarım uygulamalarını bir araya getirerek prizi uzaktan kontrol edilebilir hale getirdi.

Proje sürecinde ide okulları bilişim teknolojileri öğretmeni Alim Keskin’in mentörlük yaptığı ve yaklaşık 1 aylık süre sonunda ortaya çıkan bu projenin amacı; birbirinden bağımsız olarak aynı ortamda bulunan nesneler arasında kablosuz olarak iletişim kurmak ve yönlendirmek.

BLUETOOTH KONTROLLÜ AKILLI PRİZ YAPTI

Evindeki cihazları nasıl akıllı hale getirebileceğinden yola çıkan Çağan Öncül, araştırma sürecinden sonra önce Arduino Uno ile kodlama ve elektroniği bir araya getirdi. Daha sonra App Inventor uygulamasında röleyi açıp kapamaya yarayan bir mobil uygulama tasarladı. Ve bluetooth modülü aracılığıyla prizle bağlantı sağladı.

Projenin çalışma mantığı ise şu şekilde: Mobil uygulamada açma tuşuna bastığında röle kapanıyor ve elektrik akıllı prize gidiyor. Aynı şekilde kapama butonuna basıldığında da röle aktif hale geliyor ve elektrik kesiliyor.

 

DAHA EKONOMİK OLDU

 

Akıllı ev sistemlerinde kullanılan bu teknoloji, normalde oldukça yüksek rakamlara kuruluyor.  Ancak, Çağan Öncül bu proje ile normalde çok daha maliyetli bir yapıyı neredeyse 10’da 1 seviyesinde bir maliyet ile üretmeyi başardı. Böylece maliyetten de tasarruf edilmiş oldu.

Bluetooth Kontrollü Akıllı Prizin kullanım alanları, evler, okullar, işyerleri, hastaneler kısacası elektriğin olduğu her yerde akıllı priz kullanılabilir.

AKILLI PRİZ NEDİR?

Akıllı prizler, wifi veya bluetooth ile uzaktan kontrol edilebilen IoT teknolojisinin kullanıldığı ürünlerdir. Kendisine bağlanan cihazları uzaktan yönetebilmenizi sağlayan bir akıllı priz ile cihazın ne zaman açılıp kapanacağına karar verebilir, ister ev içinde ister ev dışında kablosuz olarak kontrol edebilirsiniz.

DENEYEREK, ÖĞRENİYORLAR

ide okulları yöneticileri amaçlarının öğrencilerine 21’nci yüzyıl becerilerini kazandırmak olduğunu söyleyerek, şöyle dedi:

“Hem yerli hem de yabancı uygulamaları ve çözümleri eğitim sistemine entegre ederek öğretme ve öğrenme ortamının sürekli iyileştirilmesi amaçlanıyor. Bu sayede en doğru ve en yönetilebilir sistemlerle, öğrencilerin kendi deneyim merkezlerini kuruyor. Deneyen-deneyimleyen öğrenciler, hem bilişsel hem de görsel yönden desteklenerek üretim odaklı düşünme alışkanlığı kazanıyor. ide öğrencileri, bilgisayar laboratuvarında hazırladığı 3D tasarımı maker laboratuvarında üretebiliyor, teknoloji ve tasarım dersliğinde kendi el becerisiyle ürettiği ahşap parçalarla birleştirip sensörler ekleyerek hareketli hale getiriyor. ide okullarında öğrenciler, 21. yy’ın becerilerini kazanarak yarına hazır bireyler olarak yetişiyor.”

29-12-2018


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş