Arama sonuçları

Boğaziçi direnişine terör suçlaması

Boğaziçi direnişine terör suçlaması

Eğitim Sen’li Erol Karadaş’a, “Boğaziçi öğrencilerinin eylemlerini desteklediği” gerekçesiyle soruşturma açıldı. Direnişe, “Terörist eylemler” denildi.

BirGün’den Mustafa M. Bildircin’in haberine göre, Eğitim Sen Düzce Akçakoca Şubesi, Boğaziçi Üniversitesi öğrencilerinin Rektör Melih Bulu’ya yönelik protestolarına destek amacıyla basın açıklaması gerçekleştirdi.

Basın açıklaması, WhatsApp grupları aracılığıyla sendika üyelerine duyuruldu.

SORUŞTURMA AÇILDI

MEB, Eğitim Sen’li Erol Karadaş hakkında soruşturma başlattı. Karadaş’a yönelik soruşturma raporunda protestolar “Terörist eylemler” olarak nitelendirilerek şu suçlamalarda bulunuldu:

“Devleti, demokrasi isteyen gençlere YÖK, medya ve polis eliyle kumpas kurmak, haksızlık yapmak ve tutuklamakla, LGBTİ+’lerin temel hak ve özgürlüklerini yok saymak ve yaşam hakkını tehdit etmekle itham etmek. İslam dininin değerlerini her türlü siyasal, ekonomik ve kültürel zulme ortak etmekle itham edici ifadeler kullanarak Devlet memurunun itibar ve güven duygusunu sarsacak nitelikte davranışlarda bulunmak…”

İlçedeki, “Siyasetçilerin” talebi doğrultusunda açıldığı iddia edilen soruşturma kapsamında Karadaş’ın savunması talep edildi. Karadaş’a, tebliğ edilen yazı ile yedi gün içinde savunma yapması gerektiği bildirildi.

24-03-2021


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş