Arama sonuçları

Boğaziçi öğrencileri: Hiçbir pazarlığı kabul etmiyoruz

Boğaziçi öğrencileri: Hiçbir pazarlığı kabul etmiyoruz

Boğaziçi öğrencileri: Hiçbir pazarlığı kabul etmiyoruz. AKP’li Melih Bulu'nun, Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından Boğaziçi Üniversitesi’ne rektör olarak atanmasına karşı öğrencilerin eylemleri kesintisiz olarak devam ediyor.

Kampus içinde yürüyüş yapan Boğaziçililer eşitlikçi, demokratik, özgür ve özerk üniversite istedi. Kampusun etrafının yine polis ablukasına alındı. Güney Kampusu Atatürk Enstitü önünde bir araya gelen yüzlerce öğrenci, rektörün bulunduğu binaya yürüyüş gerçekleştirdi.

BOĞAZİÇİ ÖĞRENCİLERİ: HİÇBİR PAZARLIĞI KABUL ETMİYORUZ

BirGün'ün haberine göre öğrenciler şunları dile getirdi: "Hayallerimiz üniversite kapısına vurulan kelepçelerle tutsak edilmek isteniyor. Bütün üniversitelerde rektörlerin atanmasını değil, üniversite bileşenlerince seçilmesini istiyoruz. Kayyumlarla yapılacak hiçbir pazarlığı kabul etmiyoruz.’’

DESTEK BÜYÜYOR

Öte yandan İstanbul Üniversitesi ve Ege Üniversitesi öğrencileri ile Antalya’dan da Boğaziçililere destek geldi. İstanbul Üniversitesi öğrencileri, Beyazıt Anakapı önünde basın açıklaması gerçekleştirdi. Boğaziçi’ne yapılan atamanın iktidarın üniversiteleri kendi politik ihtiyaçlarına ve sermayenin çıkarlarına göre dönüştürme gayesiyle yapıldığına vurgu yapılan açıklamada, ‘’Rektör atamaları, baskılar ve saldırılar ile üniversiteler, özgür düşünceden ve demokratik yapıdan uzaklaştırılıyor’’ dendi.

Antalya gençliği tarafından yapılan açıklamada da AKP’nin ülkeyi ve üniversiteleri şirket yönetirmişçesine idare etmeye çalıştığına dikkat çekildi. İstanbul Teknik Üniversitesi öğrencileri de bugün saat 14.00’da rektörlük önünde, Ankara Üniversitesi öğrencileri ise Tandoğan Kampusu rektörlük girişi önünde saat 12.00’de Boğaziçililere destek açıklamaları gerçekleştirecek.

12-01-2021


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş