Arama sonuçları

Boğaziçi öğrencilerine destek yağıyor

Boğaziçi öğrencilerine destek yağıyor

Boğaziçi öğrencilerine destek yağıyor. Boğaziçi Üniversitesi’ne Melih Bulu’nun rektör olarak atanmasının ardından başlayan eylemlere ülke ve dünyanın dört bir yanından destek sürüyor.

BirGün'ün haberine göre, Mülkiye Dayanışması tarafından yapılan açıklamada, şöyle denildi: 

“Layık olduğumuz özerk, demokratik üniversiteye sahip olana kadar durmayacağız. Bugünlerde de görüyoruz ki yürüyüş kolektif bir bilinç ve dayanışma olmadan mümkün değil. Bütün sıra arkadaşlarımızı bu dayanışmayı büyütmeye, beraber yürümeye çağırıyoruz.”

DÜNYA ÜNİVERSİTELERİNDEN DESTEK

Almanya Humboldt Üniversitesi öğrencileri de okullarının önünde basın açıklaması yaparak Boğaziçililere destek verdi. Öğrenciler, yaptıkları açıklamada Boğaziçili arkadaşlarıyla birlikte olduklarını ifade etti.

Fransa’da da Boğaziçi Üniversitesi öğrencileri için destek eylemi yapıldı. Paris Sorbonne Üniversitesi önünde Boğaziçi öğrencilerine destek için basın açıklaması gerçekleştirildi. Açıklamada Türkçe ve Fransızca ‘Kayyuma hayır’ pankartı açıldı.

BOĞAZİÇİ MEZUNLARI: ‘BULU İSTİFA ETSİN’

Aralarında ABD, Almanya ve İtalya’nın da olduğu 17 ülkede yaşayan Boğaziçi mezunları da “Okulumuzun kapısına vurulan kelepçeyi, tüm üniversitelerin özerkliğine vurulmuş darbe olarak görüyoruz ve kabul etmiyoruz” diyerek yaşananlara tepki gösterdi. Üniversite senatosunun 2012’de yayınladığı akademik özgürlük ilkelerinin hatırlatıldığı açıklamada, şunlara dikkat çekildi:

“Okulumuzun kapısına vurulan kelepçeyi, tüm üniversitelerin özerkliğine vurulmuş darbe olarak görüyoruz ve kabul etmiyoruz. Bulu’yu istifa ederek görevini üniversite paydaşlarının seçtiği, akademik geçmişinde şaibe bulunmayan, kurum içinden bir akademisyene teslim etmeye davet ediyoruz.”

11-01-2021


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş