Arama sonuçları

Boğaziçi paylaşımlarından tutuklanan iki öğrenci serbest

Boğaziçi paylaşımlarından tutuklanan iki öğrenci serbest

Boğaziçi paylaşımlarından tutuklanan iki öğrenci serbest. Boğaziçi Üniversitesi’ne rektör olarak atanan Melih Bulu’yu protesto eden Boğaziçi Üniversitesi öğrencilerine sosyal medyadan destek mesajları yazan Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi (MSGÜ) öğrencisi Beyza Buldağ, İzmir’de gözaltına alınıp tutuklanmıştı.

Sözcü'de yer alan habere göre, Buldağ’ın avukatlarının önceki gün yaptıkları tutuklama kararına itirazları reddedilirken, dün akşam saatlerinde mahkeme tarafından serbest bırakıldı.

BOĞAZİÇİ PAYLAŞIMLARINDAN TUTUKLANAN İKİ ÖĞRENCİ SERBEST

Buldağ, İstanbul’daki evine gönderildi. Beyza Buldağ ile aynı gün sosyal medya paylaşımları nedeniyle İstanbul’da gözaltına alınıp tutuklanan Muhammed Ünal da bugün serbest bırakıldı.

EV HAPSİ ALAN ÖĞRENCİLERDEN ELEKTRONİK KELEPÇELİ PROTESTO

Boğaziçi eylemlerine kayıldıkları gerekçesiyle ev hapsi cezası alan öğrenciler elektronik kelepçeyle protestolarını sürdürüyorlar. Melih Bulu’nun Boğaziçi Üniversitesi’ne rektör olarak atanmasının ardından başlayan protestolara destek verdikleri gerekçesiyle çok sayıda kişi ev hapsi cezasına çarptırıldı. Eylemlerde, 11 öğrenci tutuklanarak cezaevine gönderilmiş, çok sayıda kişi de gözaltına alınmıştı. Gözaltına alınmalarının ardından haklarında ev hapsi cezası verilen çok sayıda gencin ayak bileğine elektronik kepçe takıldı. Evlerinden dışarı çıkamayan öğrenciler de kelepçelerine sloganlar ve fotoğraflar yapıştırarak eylemlerini farklı bir boyuta taşıyor.

13-02-2021


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş