Arama sonuçları

Boğaziçi Üniversitesi akademisyenleri: Atanmış rektöre geçit yok

Boğaziçi Üniversitesi akademisyenleri: Atanmış rektöre geçit yok

Melih Bulu’ya karşı aylarca direnen Boğaziçi Üniversitesi’nin akademisyenleri ve öğrencileri, bu kez yine aynı yöntemle atanan İnci’ye karşı ayakta. Üniversite bileşenleri, “Kabul etmeyeceğiz, vazgeçmeyeceğiz” dedi.

BirGün'den Meral Danyıldız'ın haberine göre, ‘Kayyum rektör’ Melih Bulu’nun görevden alınmasının ardından Boğaziçi Üniversitesi’ne Prof. Dr. Naci İnci’nin rektör olarak atanmasına, Boğaziçililerin tepkisi sürdü.

AKADEMİSYENLERİN TEPKİSİ SÜRÜYOR

Boğaziçi’ndeki güvensizlik oylamasında katılımcıların yüzde 95’i tarafından istenmediği ortaya çıkan İnci’nin ilk işgününde akademisyenler ve öğrenciler durumu protesto etti. Bulu’nun yardımcılığını yapan ve göreve gelir gelmez Akademisyen Can Candan’ın görevine son veren İnci’ye karşı Kuzey Kampüs’te başlayan yürüyüş, Güney Kampüs’te son buldu. Yürüyüşte sık sık “Naci İnci rektörümüz değildir” ve “Bu daha başlangıç mücadeleye devam” sloganları atıldı.

VAZGEÇMİYORUZ

Ardından okul içinde bir araya gelen akademisyenler, 232’nci günde de nöbetlerine devam etti.

Tutuklanan Boğaziçi öğrencileriyle ilgili Anayasa Mahkemesi'ne (AYM) İslami referansla savunma gönderen Adalet Bakanlığı'na, 13 kurum ortak açıklamayla tepki gösterdi. Aralarında Çağdaş Hukukçular Derneği (ÇHD) Ankara Şubesi ile Diyarbakır Barosu Kadın Hakları Merkezi’nin de bulunduğu 13 kurumun açıklamasında, laikliğe vurgu yapıldı. Bakanlığın cinsel yönelimleri farklı kişileri hedef göstermesinin ‘halkı kin ve düşmanlığa tahrik’ niteliğinde olduğu belirtildi, “Adalet Bakanlığı'nın yazısını ülkemiz hukuk sistemine temelden karşı, vahim ve tehlikeli görüyor, reddediyoruz” denildi.

Adalet Bakanlığı, Boğaziçililerin açtığı resim sergisi nedeniyle yapılan tutuklamalara ilişkin AYM’ye gönderdiği cevap yazısında, eşcinselliğin İslam'a göre haram olduğunu belirterek, tutuklamaların kanuna uygun olduğunu savunmuştu.

24-08-2021


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş