Arama sonuçları

Boğaziçi Üniversitesi’nde öğrenci nöbeti

Boğaziçi Üniversitesi’nde öğrenci nöbeti

Boğaziçi Üniversitesi’nde nöbet devam ediyor. AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın partisinden milletvekili olmak için sıraya giren Melih Bulu’yu Boğaziçi Üniversitesi’ne kurum dışından rektör olarak atamasına yönelik tepkiler devam ediyor.

BirGün'ün haberine göre, geçen hafta okulda yürüyüş ve çeşitli protestolar gerçekleştiren Boğaziçi Üniversitesi öğrencileri, Rektörlük (Kendi verdikleri isimle ‘Kayyumluk’) önündeki nöbetlerini sürdürüyor.

BOĞAZİÇİ ÜNİVERSİTESİ'NDE ÖĞRENCİ NÖBETİ

Burada çadır kuran öğrenciler, 12.00-18.00 saatleri arasında değişmeli olarak nöbet tutuyor. Çadırın etrafında soğuyan havaya rağmen kimi zaman oldukça kalabalık bir kitle oluşuyor. Öğrenciler burada çay-kahve içerek sohbet ediyor.

Öğrenciler ayrıca gün içinde çeşitli yürüyüşler, ‘rektörlüğün helvasını kavurma’, ‘kayyum chanting’, yoga ve meditasyon gibi etkinlikler de düzenliyor.

Boğaziçi Üniversitesi akademisyenleri de her gün saat 12.00’de ‘Kayyumluğa’ sırtlarını dönerek, iktidarın, üniversitenin teamüllerine ve demokratik geleneklerine aykırı şekilde yaptığı rektör atamasına tepkilerini gösteriyor. Akademisyenler bugün de cüppeleriyle rektörlük önünde buluşarak eylemlerini gerçekleştirdi.

13-01-2021


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş