Arama sonuçları

Boğaziçi 'yüksek lise' statüsüne mi dönüştürülüyor?

Boğaziçi 'yüksek lise' statüsüne mi dönüştürülüyor?

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, Can Candan'ın üniversiteyle ilişiğinin kesilmesini "tek sesliliğin" egemen kılınmak istenmesi olarak yorumladı.

Özel, Melih Bulu'nun Boğaziçi Üniversitesi Rektörlüğü görevinden alınmasının ardından vekaleten göreve getirilen Naci İnci'nin, "direnişin sembollerinden" şeklinde nitelendirdiği Can Candan'ın üniversiteyle ilişiğini kestiğini belirti. Özel, "Onun kusuru öğrenci eylemlerinde kaydettiği görüntüler, bir hafta sonu, öğretim görevlilerini üniversiteye sokulmasının yasaklanmasının tutanağını tutmasıdır" diye konuştu.

"YABANCI BİR HOCAYLA KARŞILAŞTIKLARINDA İŞARET DİLİYLE KONUŞACAKLAR"

Boğaziçi Üniversitesi'nde tahribatın devam ettiğini ve yeni ilişik kesmelerin geçiş döneminde bir yumuşamaya değil sertleşmeye işaret ettiğini söyleyen Özel, şöyle devam etti: "Boğaziçi gibi köklü bir üniversitemizi, bir yüksek lise statüsüne dönüştürüp orada özgürlüğü değil de tek sesliliği egemen kılmaya çalışan bir anlayış 'Bunu Melih Bulu ile yapamadık, bunu Rektör Vekili ile yaparız, gerekirse de böyle bir rektör daha atarız' diye düşünüyorsa tarihi bir hata daha yaparlar. Herkes aklını başına toplasın."

Özel, Boğaziçi Üniversitesi Hukuk Fakültesi'ne araştırma görevlisi alınmasına yönelik ilanda yabancı dil sınav puanı olarak 50 puan şartı konulduğunu belirterek şöyle dedi: "Bunların Türkiye'ye dayattıkları Boğaziçi'nde, bunların araştırma görevlileri yabancı bir hocayla karşılaştıklarında işaret diliyle konuşacaklar. Oraya doldurmayı düşündükleri vasıfsızların, yabancı dil sınavında olabilecek en düşük puana razı oldukları bir üniversiteyi tarif ediyorlar."

17-07-2021


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş