Arama sonuçları

Boğaziçili hocalardan Rektör Bulu’nun yardımcılarına da istifa çağrısı

Boğaziçili hocalardan Rektör Bulu’nun yardımcılarına da istifa çağrısı

Boğaziçili hocalardan Rektör Bulu’nun yardımcılarına da istifa çağrısı. Boğaziçi Üniversitesi öğretim üyeleri, Güney Kampus’ta bir araya gelerek rektörlük binasına sırt dönme eylemlerine devam etti. Öğretim üyeleri, yaptıkları basın açıklamasında, rektör protestoları sırasında bugüne kadar 500’ü aşkın kişinin gözaltına alındığını, 11 kişinin tutuklandığını, 26 kişi hakkında ev hapsi kararı verildiğini, 250 kişi hakkında ise adli kontrol tedbirlerinin uygulandığını belirtti.

BOĞAZİÇİLİ HOCALARDAN REKTÖR BULU'NUN YARDIMCILARINA İSTİFA ÇAĞRISI

Öğretim üyeleri “Anayasal hakları hiçe sayan bu uygulamalara derhal son verilmesini talep ediyoruz” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “Boğaziçi Üniversitesi’nde bu provokatörlerin içerisinde yer alan bir kadındır” dediği Prof. Dr. Ayşe Buğra’ya destek veren öğretim üyeleri, şunları dile getirdi:

PROF. DR. BUĞRA'YA DESTEK

“Prof. Dr. Ayşe Buğra, mesnetsiz ve çirkin ithamlara maruz kaldı. Hocamız yalnız değildir.”

Akademisyenler, rektör yardımcılığı görevini Kabul eden Prof. Dr. Gürkan Kumbaroğlu ve Prof. Dr. Mehmet Naci İnci’yi “Kolektif irademizi hiçe sayarak gayrimeşru rektörle çalışmayı Kabul eden meslektaşlarımız özerk ve demokratik üniversite idealimizi açıkça ihlal etmektedir” sözleriyle istifaya çağırdı.

Öte yandan Boğaziçi Üniversitesi’nde Melih Bulu’nun rektör atanmasına karşı devam eden eylemlere Bursa’da destek vermek için basin açıklaması yapmak isteyenlere polis izin vermedi. Eylemciler ters kelepçe takılarak gözaltına alındı.

13-02-2021


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş