Arama sonuçları

Boğaziçili öğrenciler: Kayyum ve polis okuldan gidecek

Boğaziçili öğrenciler: Kayyum ve polis okuldan gidecek

Boğaziçi Üniversitesi’ne atanan Rektör İnci’nin şikâyetiyle gözaltına alınan öğrenciler direnişini sürdürüyor. Gözaltına alınanlardan Suna Özcan, “Okulumuzu polis ve kayyumdan temizleyene kadar direneceğiz” dedi.

BirGün'den Yaren Çolak'ın haberine göre, AKP’li Melih Bulu’nun görevden alınmasının ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından Boğaziçi Üniversitesi Rektörlüğü’ne atanan Mehmet Naci İnci’ye karşı direniş sürüyor. İnci’nin şikâyeti üzerine önceki gün darp edilerek gözaltına alınan 45 öğrenciden 43’ü serbest bırakıldı. 2 öğrenci ise savcılığa sevk edildi.

AKADEMİSYENLERDEN DESTEK

Dün direnişin 293’üncü gününde de nöbetlerini sürdüren Boğaziçili öğrenci ve akademisyenler gerçekleştirdikleri basın açıklamasıyla mücadeleye devam çağrısı yaptı. Gözaltına alınan Boğaziçili öğrenci Suna Özcan, “10 aydır devam eden direnişimize karşı güç zehirlenmesi yaşayan kayyum 45 arkadaşımızın gözaltına alınmasını emretti” dedi. Darp edilerek gözaltına alındıklarını söyleyen Özcan, “Ancak bu mücadelemize engel değil. Kendisini kabul etmediğimizi bulunduğumuz her alanda göstermeye devam edeceğiz. Okulumuzu polisten de kayyumdan da temizleyene kadar direnişimiz sürecek” diye konuştu.

YERLERDE SÜRÜKLENDİK

Gözaltına alında bir diğer Boğaziçili öğrenci Yağmur Gönen de “Her zaman açtığımız nöbet çadırımıza önce güvenlik ardından da çevik girdi. Daha sonra polis ablukaya aldı. Yerlerde sürüklendik, darp edildik” dedi.

Müdahalenin mücadelelerine engel olmadığını kaydeden Gönen şu ifadeleri kullandı: “Bu bir yıldırma politikası. Artık kaybetmek üzere olduklarını biliyorlar. Diremişimizden bir şey eksiltmez. Mücadeleye kaldığımız yerden devam edeceğiz.”

KAYYUM İSTİFA

Öğrencilerin gözaltına alınmasının ardından açıklama yapan Boğaziçi Üniversitesi akademisyenleri tarafından “Meşruiyeti tartışmalı bir biçimde atanmış rektörlüğün derhal istifasını talep ediyoruz” denildi.

Rektör İnci’ye seslenilen açıklamada, şöyle denildi: “Eğitim-öğretim kalitesini düşürmeye ve ortak akıl zeminini yıpratmaya yönelik bu müdahaleler, tüm toplumu etkileyen bir kamu zararına yol açmaktadır. Tüm bu uygulama ve müdahalelere karşı on aydır hiç kesintisiz olarak dile getirdiğimiz akademik özgürlük, üniversite özerkliği ve şeffaf, demokratik, hesap verebilir yönetim talebimizi ısrarla yineliyor ve meşruiyeti tartışmalı bir biçimde atanmış rektörlüğün derhal istifasını talep ediyoruz."

MÜCADELEDE ISRARCIYIZ

Kuzey Kampüs’te bir araya gelen Boğaziçi öğrencileri tarafından yapılan açıklamada, şunlar söylendi: “Kayyum Naci İnci’nin emriyle 45 arkadaşımız dağılın ihtarı yapılmaksızın polis şiddetiyle gözaltına alındı. Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Naci İnci’nin hedef göstermeleriyle tutuklanan Berke ve Perit 17 gündür metris cezaevindeler. 10 aydır süren direnişi kırmaya ve meşru direnişi zayıflatmaya çalışan İnci, dün ‘17 bin öğrenciyi temsil etmeyen azınlık bir grup’ olarak hedef gösterdi. Bizler bir grup azınlık değil haklı itirazlarını hep beraber haykırmaktan çekinmeyen ve meşru talepleri için mücadelede ısrarcı olan binlerce öğrenciyiz.”

24-10-2021


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş