Arama sonuçları

Boğaziçi’nde alternatif mezuniyet töreni yapıldı

Boğaziçi’nde alternatif mezuniyet töreni yapıldı

Boğaziçi Üniversitesi’nde kayyum rektör Naci İnci’nin mezuniyet törenini online ortamda yapması nedeniyle öğrenciler ve akademisyenler alternatif mezuniyet töreni gerçekleştirdi.

BirGün'de yer alan habere göre, 16.30’da Güney Meydan’da bir araya gelen akademisyenler ve öğrenciler bölüm pankartlarıyla bir yürüyüş gerçekleştirdi. Bunun ardından bir arada sembolik nöbet tutuldu. 17.30’da ise alternatif mezuniyet töreni başladı.

ALTERNATİF MEZUNİYET TÖRENİ

Açılış konuşmasını İmran Gökçe Şahin ve Doruk Tunaoğlu gerçekleştirdi. Ardından kayyum tarafından derslerine hukuksuz bir şekilde görevlerine son verilen Feyzi Erçin ve Can Candan ile Ayfer Bartu Candan bir konuşma yaptı.

Mezunlar adına ise 2009 mezunlarından Zeynep Akçakaya konuştu.

Daha sonra ise öğrenciler adına Bilge Özmen ve Buse Giledereli bir konuşma yaptı. Yapılan konuşmalarda öğrenci ve akademisyenler olarak birlikte kayyum rektör gidene kadar mücadeleye devam edileceği ifade edildi.Konuşmaların ardından diploma törenine geçildi.

Daha sonra yapılan kep fırlatmanın ardından düzenlenen konser ile etkinlik sona erdi. Tören oldukça kitlesel gerçekleşti.

09-09-2021


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş