Arama sonuçları

Boğaziçi’nde Özcan Vardar’ın dersi de kapatıldı

Boğaziçi’nde Özcan Vardar’ın dersi de kapatıldı

Boğaziçi Üniversitesi atanmış yönetimi, 2013’den beri yarı zamanlı olarak görev yapan Özcan Vardar’ın dersini onaylamadı. Candan’ın görevden alınması, Erçin ve Vardar’ın derslerinin iptaliyle Film Çalışmaları programında sekiz ders kapatılmış oldu.

8 DERS KAPATILDI

Bianet'te yer alan habere göre, Boğaziçi Üniversitesi atanmış yönetimi keyfi kararlarla birbiri ardına ders kapatmaya devam ediyor.

Son olarak üniversitenin Batı Dilleri ve Edebiyatları Bölümü'nün "Film Çalışmaları Programı" kapsamında 2013 yılından bu yana yarı zamanlı olarak görev yapan ödüllü film kurgucusu Özcan Vardar'ın bu dönem vermesi planlanan "Film Dilinin Grameri: Film Kurgusu" adlı dersinin açılması onaylanmadı.

Rektör yardımcısı Fazıl Önder Sönmez imzalı bir not ile Fen Edebiyat Fakültesi dekanlığına bildirilen kararda, dersin kapatılma gerekçesi olarak Vardar'ın ders verdiği alanda formel eğitim almamış olması gösterildi.

Aynı gerekçeyle aynı bölümde Feyzi Erçin ve Seda Binbaşgil'in verdiği dersler de kapatılmıştı. Atanmış yönetim üniversitede 2007'den bu yana öğretim görevlisi olarak çalışan Can Candan'ın görevine son vermişti.

Atanmış rektör Naci İnci, Özcan Vardar'ın dersleri devam ederken akademik personel kimlik kartının iptal edilmesine de neden olmuştu. Vardar, 9 Nisan 2021'de kampüse girmeye çalışmış, alınmamış ve o günden sonra kampüse "misafir" olarak girmek zorunda kalmıştı.

"BALTALAMA SÜRECİ"

Vardar'ın dersinin onaylanmamasının ardından bir açıklama yapan Batı Dilleri ve Edebiyatları Bölüm Başkanı Prof. Dr. Aslı Tekinay, "Feyzi Erçin ile başlayan, Can Candan, Seda Binbaşgil ve Özcan Vardar ile devam eden Kültür ve Sanat Programı'nı baltalama süreci maalesef üniversitemizin şu anki idare tarzı ile uyum içindedir" dedi.

Boğaziçi Üniversitesi yönetiminin, bölümlerin akademik birikimlerine ve özgür iradelerine saygı duymadığını ve verilen bilgilere kulak tıkadığını ifade eden Tekinay, yapılan hatada dönülmesini ümit ettiklerini belirtti:

"Defalarca Fine Arts (Güzel Sanatlar) programının özelliğini, hocalarda 'formel eğitim' şartı aranmasının anlamsızlığını ve bu derslerin önemini açıklamaya çalıştık. Her bir hocamızın nasıl bir degerlendirmeden geçerek işe başladığını anlattık ve her bir yarı zamanlı FA (Güzel Sanatlar) hocamız için bölüm görüşü oluşturduk. Yılmadan, anlatmaya, yazmaya devam edeceğiz."

10 DERS ARTIK AÇILMIYOR

Candan'ın görevden alınması, Erçin ve Vardar'ın derslerinin iptal edilmesi ile Film Çalışmaları Programında verilen sekiz ders kapatılmış oldu. Seda Binbaşgil'in Caz Tarihi dersi ile birlikte Batı Dilleri ve Edebiyatları bölümünün tüm bölümlere seçmeli ders olarak sunduğu on dersi artık açılmıyor.

30-09-2021


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş