Arama sonuçları

Boğaziçi'nde Rektör İnci'ye 'Dr. Ravichandran' tepkisi

Boğaziçi'nde Rektör İnci'ye 'Dr. Ravichandran' tepkisi

Boğaziçi Üniversitesi’ndeki tüm bölümler, Matematik Bölümü Öğretim Üyesi Dr. Ravichandran’ın sözleşmesinin atanmış rektör Naci İnci’nin talebiyle YÖK tarafından iptal edilmesine tepki gösterdi.

Duvar'da yer alan habere göre, Boğaziçi Üniversitesi’ndeki tüm bölümler, atanmış rektör Prof. Dr. Naci İnci’nin talebiyle YÖK (Yüksek Öğretim Kurumu) tarafından Matematik Bölümü Öğretim Üyesi Dr. Mohan Ravichandran’ın sözleşmesinin gerekçesiz iptaline dair bir açıklama yayımladı.

Üniversitedeki tüm bölümlerin ortak açıklamasında; Ravichandran’ın ilgili tüm birim ve kurullar tarafından onaylanmış sözleşmesinin, güz döneminin ortasında Rektörlük talebiyle iptal edilmesinin Boğaziçi Üniversitesi’nin tüm demokratik yönetişim ilkelerine aykırı olduğu ve bu ve benzeri uygulamaların üniversitedeki yönetim krizinin göstergesi olduğu ifade edildi.

Açıklama metninde şu ifadelere yer verildi:

"Bizler, 50 yıllık bir kamu üniversitesi olarak nitelikli bir eğitim sunmayı ilke edinmiş Boğaziçi Üniversitesi'nin aşağıda adları bulunan bölüm ve birimleri olarak, bir öğretim üyemizin sözleşmesinin 2021 Güz döneminin ortasında, dersler devam ederken iptal edildiğini üzüntüyle öğrenmiş bulunuyoruz. Dönem başında YÖK dahil gerekli tüm birim ve kurullardan onaylanmış bir sözleşmenin tüm hukuk ve demokratik yönetişim ilkeleri ihlal edilerek, sorgulanmadan, hiçbir sebep gösterilmeden ve aniden iptal edilmesi üniversitemizdeki yönetim krizini gözler önüne sermektedir.

Boğaziçi Üniversitesi Rektörlüğü, bu kararın sadece YÖK tarafından verildiğini iddia etmiş, ancak YÖK'ün resmi yazışması meslektaşımızın iş akdi iptal talebinin aslında Rektörlükten geldiğini ortaya koymuştur.  Öğretim üyelerimizin keyfi uygulamalarla işten atılmalarını, onur zedeleyici şekilde yıpratılmalarını kabul edilemez buluyor, eğitim ve araştırma açısından oluşan kamu zararının durdurularak, meslektaşımızın derhal göreve iadesini talep ediyoruz.

Kamuoyunun bilgilerine sunarız.

1. Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi
2. Eğitim Bilimleri
3. Temel Eğitim
4. Matematik ve Fen Bilimleri Eğitimi
5. Yabancı Diller Eğitimi
6. Batı Dilleri ve Edebiyatları
7. Çeviri Bilimi
8. Dilbilim
9. Felsefe
10. Fizik
11. Kimya
12. Matematik
13. Moleküler Biyoloji ve Genetik
14. Psikoloji
15. Sosyoloji
16. Tarih
17. Türk Dili ve Edebiyatı
18. İktisat
19. İşletme
20. Siyaset Bilimi ve Uluslararası ilişkiler
21. Turizm İşletmeciliği
22. Uluslararası Ticaret
23. Yönetim Bilişim Sistemleri
24. Bilgisayar  Mühendisliği
25. Elektrik-Elektronik  Mühendisliği 
26. Endüstri  Mühendisliği
27. İnşaat Mühendisliği
28. Kimya Mühendisliği
29. Makine Mühendisliği”

Matematik Bölümü öğretim üyesi Dr. Mohan Ravichandran’ın Rektörlük talebiyle Eylül 2021’de YÖK tarafından bir yıllığına uzatılan sözleşmesi, Ekim 2021’de Boğaziçi Üniversitesi Rektörlüğü’nün talebi üzerine iptal edilmişti. Rektörlük, kararın YÖK’e ait olduğunu iddia etmiş ama YÖK'ün resmi yazışmasında Ravichandran’ın sözleşme iptal talebinin Boğaziçi Rektörlüğü'nden geldiği ortaya çıkmıştı. Ravichandran, sözleşmesi iptal edilmiş olsa da dönem sonuna kadar öğrencilerini mağdur etmemek adına derslere devam etmiş, dönem biter bitmez kampüse girişi engellenmişti.

08-02-2022


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş