Arama sonuçları

Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi'nde kişiye özel kadro açıldı

Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi'nde kişiye özel kadro açıldı

Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi'nde kişiye özel kadro açıldı. Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi tarafından 24 Ağustos 2020 tarihli Resmi Gazetede yayımlanan ilanda bazı kadroların "belirli bir adayı" tarif eder şekilde özel şartlarla sunulması dikkati çekti.

BirGün'de yer alan habere göre, Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi kadrolarda yazılı sınavlarına birer kişinin girebileceğini ilan etti. İki öğretim görevlisi kadrosuna başvuran adaylardan bazılarının sertifika ya da özel çalışma koşullarını taşımadığı için elendiği öğrenildi.

CİMER'E ŞİKAYET EDİLMİŞ

Memurlar.net adlı siteden aktarıldığına göre, Mehmet Tanrıkulu Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Çocuk Gelişimi Öğretim Görevlisi kadrosunda yer alan; "Dijital hikaye anlatımı ve okuma becerisi ile ilgili çalışma yapmış olmak. Değerler eğitimi ve drama konusunda iş tecrübesi sahibi olmak" şartının "Öğretim Üyesi Dışındaki Öğretim Elemanı Kadrolarına Yapılacak Atamalarda Uygulanacak Merkezi Sınav ile Giriş Sınavları Hakkında Yönetmelik"in 6.maddesinin 6. fıkrasındaki "Yükseköğretim kurumları, bu Yönetmeliğe tabi öğretim elemanı kadro ilanlarında lisans veya lisansüstü mezuniyet alanları ile ilan edilen alana ait bilimsel, nesnel ve denetlenebilir koşullar dışında belirli bir adayı tanımlayan özel şartlar koyamazlar" hükmüne aykırı olduğu ve belirli bir adayı tarif ettiği için CİMER'e şikayet başvurusunda bulunuldu.

ÖN DEĞERLENDİRMEYİ SADECE BİR ADAY GEÇTİ

Üniversite tarafından yapılan ön değerlendirme sonuçlarına göre 5 kişiden sadece 1’i ön değerlendirmeyi geçti. 11 Eylül 2020’de açıklanan ön değerlendirme sonuçlarına göre, adaylardan ikisinin evraklarının eksik olduğu, ikisinin ise başvurularının geçersiz olduğu için elendiği belirtildi.

‘MECLİS ADIM ATMALI’

CHP İstanbul Milletvekili Avukat Turan Aydoğan, konuyu Meclis gündemine taşıdı.

Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi Rektörü'nün de kamuoyunun tartışmalı uygulamalara imza attığını söyleyen Aydoğan, “Üniversitede yıllarca emek ermiş, liyakatli akademisyenlerin unvanlarına gelince çok ketum olan rektörler adrese teslim açılan kadrolara alanıyla ilgis olmayan kişileri almak için müthiş çaba harcıyor. AİBÜ’de sadece İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesine 2018’den beri açılan doçentlik kadrolarında tanımlanan kriterlere bakın. İsme ve adrese teslim olduğu ortada. Örneğin iktisat bölümü için belirlenen şarta bakalım; “Sosyal seçim teorisi, kooperatif oyun teorisi, mekanizma tasarımı konularında çalışmalar yapmış olmak”, bu kimdir? Almış olduğu sertifikalar, yaptığı iş belirtilmiş. Kaç kişi başvurabilir bu kadroya? Bu üç koşulu bir araya nasıl getirmişler hayret ediyor insan. Üstelik bu şartlar iktisat bölümü için nasıl bir tasarruf sağlayacak ne gibi bir katkı sunacak merak ediyorum” diye konuştu.

Aydoğan, "Bu konuda yaşanan kokuşmuşluğu bir an evvel çözmek için Meclis adım atmalıdır. Bunun için bir araştırma önergesi sundum. Ayrıca kafamızda oluşan soru işaretlerini de Cumhurbaşkanı Yardımcısı Sayın Fuat Oktay’a sordum” dedi.

24-09-2020


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş