Arama sonuçları

Bosna Hersek'in Banja Luka Üniversitesi'nde Türkçe kursu

Bosna Hersek'in Banja Luka Üniversitesi'nde Türkçe kursu

Bosna Hersek'te Sırp Cumhuriyeti entitesinde yer alan Banja Luka Üniversitesi'nde Filoloji Fakültesi'nde ilk defa Türkçe kursu açıldı.

Kurs, Banja Luka Başkonsolosluğu, Banja Luka Üniversitesi yönetimi, Yunus Emre Enstütüsü (YEE) ve Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı (TİKA) iş birliğinde başlatıldı.

Banja Luka Türkiye Başkonsolosu Oğuz Kılıç, başkonsolosluğun açılmasından bu yana Türkçe kursu için çok istek olduğunu belirtti. Kılıç, "Burada nasıl Türkçe kursu yapacağımızı planlarken, en sonunda Banja Luka Üniversitesi bize Türkçe kursu için bir sınıf verdi" dedi.

KURSLAR 3 AY SÜRECEK

Kılıç, derslerin haftada iki defa ve üç ay süreceğini belirterek "Bu başlangıç aşamasında ilginin boyutunu görmek istiyoruz. Kursun bir sene sürmesinden sonra, ilgiye artışa göre bir sınıf daha açmak istiyoruz" dedi.

Ziraat Bankası çalışanlarından Tanja Slavnic, işinden dolayı Türkçe öğrenme ihtiyacı olduğunu belirterek, "Şimdiye kadar Banja Luka'da Türkçe öğrenmek için kurslar yoktu. Bu güzel bir imkan" diye konuştu.

İnsan ve malzeme kaynaklarından sorumlu Dekan Yardımcısı Dalibor Kesic, "Fakültemizde ilk defa Türkçe öğretiyoruz. Sınıfımız neredeyse doldu" ifadesini kullandı.

Filoloji Fakültesi Dekanı Biljana Babic ise şöyle dedi: "İlgiden memnunuz. Beklediğimizden daha fazla katılım var. Banja Luka'da ilk defa Avrupa dillerinden olmayan bir dil öğreniliyor. Çincenin yanında öğrencilerimize Türkçe öğrenme imkanı da sunmuş olduk."

19-04-2022


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş